АКТУАЛЬНО

«Ще задовго до цього призначення Україна була в моєму серці», − новий керівник БФ «Реновабіс» до членів Постійного Синоду УГКЦ

П'ятниця, 26 травня 2017, 12:25
У рамках проведення Постійного Синоду УГКЦ у м. Фрайзингу (Німеччина) Блаженніший Святослав разом із синодальними отцями зустрівся з керівництвом Благодійного фонду німецьких католиків «Реновабіс». Від «Реновабісу» у зустрічі взяли участь: о. д-р Крістіан Гартль, новопризначений очільник цієї благодійної організації, д-р Герард Альберт, його заступник, а також п. Йоахім Зауер, референт, який безпосереднього опікується проектами з України.
Зображення 1 / 5 Використовуйте клавіші для перегляду

Отець і Глава УГКЦ подякував господарям за довголітню вірну та щедру підтримку, яку виявляє «Реновабіс» Українській Греко-Католицькій Церкві та українському народові, як рівно ж за можливість проводити робочі засідання цієї сесії Постійного Синоду в приміщеннях Фонду.

Синодальні отці розповіли керівництву «Реновабіс» про актуальні душпастирські виклики та пріоритети в діяльності Церкви в Україні. Підкреслили цінність і важливість допомоги, яку надають німецькі католики своїм братам і сестрам у вірі в Україні особливо в новітні часи, коли український народ ціною величезних жертв захищає свою незалежність від зовнішнього агресора і утверджує свою державність шляхом духовного оновлення і очищення суспільства.

Голова Фонду о. д-р Гартль зі свого боку висловив свою велику пошану і симпатію до Церкви і українського народу. «Ми вживаємо слово «симпатія», щоб передати ним дружні відносини і сердечний зв'язок, який існує між УГКЦ і нашим Фондом. Але симпатія означає рівно ж співучасть у стражданні», – сказав о. д-р Гартль.

«Ще задовго до призначення кервіником «Реновабісу» Україна вже була в моєму серці», − додав очільник Фонду. Він запевнив греко-католицьких владик у повній солідарності і подальшій підтримці пасторальних ініціатив та суспільно важливого служіння УГКЦ в Україні, пообіцявши найближчим часом особисто відвідати Україну, щоб ознайомитися із церковним життям і висловити українському народові свою зичливість і прихильність.

Як знак вдячності і запевнення своїх молитов за усіх співпрацівників і жертводавців «Реновабісу», Глава УГКЦ подарував Благодійному фонду ікону Фатімської Богородиці.

У п’ятницю, 26 травня, працівники «Реновабісу» взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив Предстоятель УГКЦ у співслужінні із синодальними отцями. 

Фото: владика Кен (Новаківський)

Секретаріат Синоду Єпископів УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next