АКТУАЛЬНО

У Краматорську, що на Донеччині, зведено дерев'яний храм Пророка Іллі УГКЦ

Вівторок, 29 січня 2013, 15:57
Храм побудовано без жодного цвяха. Його площа 140 м. кв.
Зображення 1 / 11 Використовуйте клавіші для перегляду

17 січня 2013 року встановили купол на вершині цього храму. Цікавим є те, що виготовлення купола відбулося під керівництвом о. Василя Іванюка, пароха парафії УГКЦ Пророка Іллі, Декана Краматорського деканату УГКЦ.

У встановленні купола з хрестом взяли участь також о. Роман Вовк, о. Віктор Коханський, о. Володимир Кузик, о. Іван Василенко, о. Віталій Кестер, о. Степан Попадюк. Як розповів о. Василь, 2008 року на території храму було освячено каплицю і за 1,5 року вдалося звести храм. Попри те, що богослужіння в парафії відбуваються українською мовою, на Літургію приходить багато людей російськомовних.

Додамо, що це 20-й купол, який священик і його бригада зводить в Україні. Такі куполи під керівництвом священика вже зведені у восьми церквах УГКЦ, один у храмі УПЦ КП і в одинадцяти костелах.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next