АКТУАЛЬНО

У Крилосі (Давній Галич) вперше за останні століття висвятили єпископа

Неділя, 03 серпня 2014, 20:39
Господь є джерелом життя, перемоги і успіху. Тільки там, де є Бог, - панує добробут. Він є той, що дає хліб серед пустелі, життя серед смерті, надію серед відчаю. На цьому наголосив під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, 3 серпня 2014 року, в с. Крилос (Давній Галич), що на Івано-Франківщині.
Зображення 1 / 18 Використовуйте клавіші для перегляду

Пригадуємо, що 2 серпня 2014 року розпочалася Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич) за мир в Україні. У проповіді Глава УГКЦ закликав молитися за мир і єдність України, «стаючи перед чудотворним образом Крилоської Матері Божої, благаючи життя для братів наших і сестер на Сході України, щоб не проливалася кров в країні, не гинули наші хлопці і не плакали наші жінки й матері, не сиротіли наші діти, не порожніли наші міста і села».

Як зазначив Блаженніший Святослав, Божий український народ подорожує від рабства до свободи: «У цю мандрівку ми пустилися більше як 20 років тому, і, можливо,  ще існує багато перед нами труднощів. Проте Господь є поміж нами. Він є той, що животворить, і Його присутність - запорука нашої непереможності, нашої сили і надії».

Під час  Літургії відбулася хіротонія Єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Йосафата (Мощича). З цього приводу Глава Церкви сказав, що відбулася історична подія – «момент, коли Господь відкрив таїнственне внутрішнє життя нашої Церкви». За його словами, цього дня  єпископи зійшлися разом біля стіп Діви Марії, яка уприсутнена в образі Крилоської Богородиці, і над головою владики Йосафата було розгорнуте Святе Євангеліє, написане Святим Духом. «Сьогодні владика Йосафат поклав на Божий престол своє життя і через його служіння Господь буде животворити та кормити свою Церкву. Бо завданням єпископа є навчати і проповідувати Євангеліє, освячувати народ Святими Тайнами Церкви і скеровувати люд до Бога. Нехай Дух Святий через вас освячує людей, а ваше слово буде словом Доброї Новини, якою через вас Господь хоче потішити серця своїх людей», - сказав Блаженніший Святослав, звертаючись до новохіротонізованого єпископа.

Наприкінці Верховний Архиєпископ УГКЦ побажав новому єпископу, щоб  Давній Галич став для нього особливим домом. Адже  історія не пам’ятає, коли востаннє тут відбувалися єпископські свячення. «Однак сьогодні це сталося. Це великий знак відродження, надії і  сили. Тож будьте ви тим знаком для своїх людей!» - побажав на завершення Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next