АКТУАЛЬНО

У Львові відбувся Чин архиєрейського найменування нового єпископа УГКЦ для Австралії

Субота, 06 червня 2020, 22:16
6 червня 2020 року в храмі Святого Йосафата у Львові відбувся Чин архиєрейського найменування правлячого єпископа єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія) Миколи Бичка. Чин найменування звершив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, спільно із владиками Ігорем Возьняком, архиєпископом і митрополитом Львівським, та Петром Лозою, єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії.
Зображення 1 / 38 Використовуйте клавіші для перегляду

На початку Чину владика Богдан Дзюрах, секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зачитав два декрети Глави УГКЦ: про проголошення та поставлення отця Миколи Бичка єпископом УГКЦ і про призначення його правлячим єпископом єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні. Відтак новопризначений владика Микола проголосив визнання віри та, поклавши руку на Євангеліє, склав присяги на вірність Вселенському Архиєреєві та Главі й Отцю УГКЦ.

Завершився чин молитвою до Святого Духа за нового єпископа нашої Церкви. Опісля новонаречений владика відслужив Велику вечірню.

Пригадуємо, що архиєрейська хіротонія нового єпископа УГКЦ відбудеться завтра, 7 червня 2020 року, об 11:00 в архикатедральному соборі Святого Юра.

Як ми повідомляли, 15 січня 2020 року у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив новим єпархом єпархії УГКЦ Святих Петра і Павла в Мельбурні преподобного о. Миколу Бичка, ЧНІ, на сьогодні парафіяльного сотрудника на парафії Святого Івана Хрестителя в Ньюарку, США. Водночас було повідомлено про те, що Святіший Отець прийняв зречення з пастирського уряду, подане владикою Петром Стасюком, дотеперішнім єпархом цієї єпархії.

Фото: о. Тарас Жеплінський

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next