АКТУАЛЬНО

У Погоні відбулася XXІІ Міжнародна проща вервиці за мир і єдність Церкви

Вівторок, 03 жовтня 2017, 14:19
30 вересня - 1 жовтня у монастирі Успіння Матері Божої, що в селі Погоня Тисменицького району Івано-Франківської області, відбулася XXІІ Міжнародна проща вервиці за мир і єдність Церкви з нагоди 400-ліття Василіанського чину.
Зображення 1 / 5 Використовуйте клавіші для перегляду

Упродовж двох днів тисячі молільників прибували до святого місця. У програмі прощі був і молебень, і співана вервиця, і адорація Найсвятіших Тайн, і нічна ватра з духовною програмою. Цьогорічна Міжнародна проща вервиці зібрала паломників не тільки з України, а й з-за кордону, зокрема з Польщі, США, Португалії.

Кульмінаційним моментом духовного свята стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир у співслужінні з багатьма священиками. У своєму духовну слові до 15-тисячного збору вірян Митрополит роздумував над уривком з недільного Євангелія про жінку-ханаанянку.

За словами владики, усі ми схожі на ту жінку, адже часто опиняємося у подібних життєвих ситуація, коли переживаємо різні клопоти і терпіння. Тоді, як мовив він, ми шукаємо способу, щоб їх позбутися, а коли не можемо самі собі зарадити, ‒ шукаємо поради в інших. «Ця жінка пішла трохи далі, зробивши те, про що ми часто забуваємо. Вона пішла до Ісуса Христа і сама в Нього з повним дитячим, наївним довір’ям просила помочі», ‒ повчав архиєрей.

На думку проповідника, ми, сучасні люди, часто є нетерпеливі, хочемо негайної допомоги, і тільки наша безупинна молитва в дусі віри і надії на Божу поміч є єдиним способом, який може спонукати Господа Бога до швидкої відповіді. А для того щоб мати певність, що Він нас вислухає, маємо дуже могутню заступницю – Пресвяту Богородицю, яку, як пригадав владика, в особливий спосіб почитають на цьому святому місці.

«У жовтні Вселенська Церква через молитву на вервиці віддає шану Пресвятій Богородиці. У цей час вервиця є шляхом споглядання на обличчя Христа Спасителя, очима його Матері – Пречистої Діви Марії», ‒ вів далі проповідник.

Наостанок владика заохотив усіх до ревної молитви, яка «не тільки «ламає залізо», а й для якої не існує ні найглибших океанів, ні найвищих гір, яка здатна сповна обійняти все небо».

Багатоголосе «Дякую!» лунало від тисяч людей на адресу головного організатора, щирого патріота і настоятеля цього духовного місця – ректора базиліки Успіння Пресвятої Богородиці, ігумена Свято-Успенського погінського монастиря о. Никодима Гуралюка, ЧСВВ. Щиро вітали паломники поважних духовних осіб, які взяли участь у богослужінні. Слова подяки адресовано й обласній, районній, місцевій владі за підтримку у проведенні прощі.

На завершення Митрополит Володимир заохотив помолитися за українських воїнів, за постраждалих внаслідок війни на Донбасі та за мир і спокій у нашій Батьківщині.

 

Фото  Миколи Мацюка

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами press.ugcc.if

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next