АКТУАЛЬНО

У Помпеї відзначили 15-річчя української громади

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:37
26 квітня 2015 року громада м. Помпеї святкувала своє 15-річчя від заснування. Святу Літургію очолив владика Діонісій Ляхович, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, на головному престолі в базиліці Матері Божої Помпейської.
Зображення 1 / 10 Використовуйте клавіші для перегляду

Перед Літургією місцевий єпископ Томмасо Капуто привітав усіх вірних із такою величною подією. У день свята також 11 дітей приступили до Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя.

Святу Літургію співслужили: капелан громади м. Болонья о. Андрій Жибурський, секретар Нунціатури у Кувейті та Об’єднаних Арабських Еміратах о. Андрій Максимович, ректор української папської колегії Святої Покрови в Римі преп. о. Луїз Касіян, синкел у справах формації духовенства Бучацької єпархії о. Андрій Лемчук, капелан громад міст Авелліно та Беневенто о. Роман Кривий, капелан громади м. Салерно о. Володимир Підлузький, капелан громади м. Пескари о. Любомир Сітко, а також о. Василь Ілик та о. Ігор Стус.

Під час проповіді владика подякував капелану громади о. Андрію Євчуку за служіння і ревну працю, а також подякував іншим отцям, які раніше служили в м. Помпеї та околицях, привітав усіх присутніх і наголосив на служінні, яке було властиве жінкам-мироносицям. Владика також привітав сестер Згромадження Пресвятої родини, які служать для української громади в м. Помпеї. Церква потребує жінок-мироносиць, які, як сказав владика, є легенями та серцем церкви, котре б’ється любов’ю та служінням. У час, коли ми потребуємо миру, маємо прибігати під Покров Богородиці, щоб вона вставлялася перед своїм Сином, який завжди приносить мир.

Почесною гостею святкування була пані Тетяна Іжевська, Надзвичайний та Повноважний посол України при Святому Престолі, яка подякувала о. Андрію та сестрам за опіку над нашими вірними за кордоном, а також усій громаді за активну громадську та волонтерську діяльність.

Після молитви всі були запрошені на фуршет та урочистий концерт, який підготували сестри Згромадження Пресвятої родини з парафіянами та дітьми школи «Пресвята родина». Свято було справді відчуттям однієї великої родини.

Прес-служба УГКЦ у Помпеї

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next