АКТУАЛЬНО

«Українське суспільство знає, що Блаженніший Любомир є той, кого Господь послав, щоб посвідчити Боже батьківство»

Вівторок, 26 лютого 2013, 14:34
«Сьогодні ми вшановуємо нашого батька Блаженнішого Любомира», - Блаженніший Святослав.
Зображення 1 / 14 Використовуйте клавіші для перегляду

«Цього дня Блаженніший Любомир святкує два славних ювілеї: 80 років з дня народження і 55 років свого священичого служіння. Життя нашого Отця Церкви - Любомира Гузара, пронизане глибинним змістом. Я би охарактеризував його життєвий шлях фразою, яку каже Божий Син до Отця: «Все Моє-Твоє. Я є в Тобі, а Ти є в Мені», - сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії з нагоди ювілею Блаженнішого Любомира (Гузара), Архиєпископа-емерита УГКЦ. Богослужіння відбулося 26 лютого 2013 року в Архикатедральному соборі Святого Юра.

Одразу після Літургії Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зачитав лист-привітання Блаженнішому Любомирові (Гузарові) від Архиєпископа Леонардо Сандрі, кардинала РКЦ, дипломата Святого Престолу, префекта Конгрегації для Східних Церков.

Після цього, до усіх присутніх із словами подяки за спільну молитву звернувся сам Блаженніший Любомир, додаючи, що кожен повинен задуматися над тим, що йому Творець дає у житті. «Сьогодні відзначуємо події за які можна тільки дякувати. Я народився 80 років тому і це є Божим даром. Так Господь дав і те, що при Божій помочі вдалося мені зробити не є моєю заслугою, а є Божим даром. Бо Бог дає нам покликання, і розум та волю, щоб могти діяти» – наголосив Блаженніший Любомир.

Насамкінець теперішній Першоієрарх УГКЦ подякував Владикам Митрополичого Синоду, які зійшлися, щоб «по-синівськи» вшанувати свого Батька, Владиці Софрону (Мудрому), Єпископу-емериту Івано-Франківської Митрополії УГКЦ, який цього року святкуватиме 90 років із дня народження, Владиці Нілові (Лущаку), Єпископу-помічнику Мукачівської єпархії ГКЦ, який вперше взяв участь у роботі Синоду, голові Львівської обласної державної адміністрації та Львівському міському голові і всім представникам влади за спільну молитву.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next