АКТУАЛЬНО

В УГКЦ відзначають другу річницю освячення Патріаршого собору

Вівторок, 18 серпня 2015, 12:19
«Уся наша Церква дякує сьогодні Господу Богу за дар Патріаршого собору, який уже упродовж цих двох років відіграв надзвичайно важливу роль у житті нашої Церкви та всього українського народу, зокрема в контексті Революції гідності», - сказав Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, 18 серпня, у другу річницю освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.
Зображення 1 / 5 Використовуйте клавіші для перегляду

«Згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, що проходив у Києві 2013 року, цей день встановлений як свято в Українській Греко-Католицькій Церкві, обов’язкове до літургійного спомину в усій Церкві», - наголосив Предстоятель Церкви.

З нагоди свята Глава і Отець УГКЦ затвердив і проголосив ad experimentum терміном на три роки Службу свята Спомину освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового, яку уклала Патріарша літургійна комісія.

Слід відзначити, що Патріарша літургійна комісія збирає всі зауваження і доповнення до затвердженого ad experimentum літургійного тексту. Опрацювавши їх, подасть остаточний варіант цього тексту Отцеві і Главі УГКЦ для затвердження, для якого потрібна також згода Синоду Єпископів УГКЦ.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся 2013 року в Княжичах, що біля Києва, 18 серпня 2013 року під час Міжнародної всецерковної прощі освятили Патріарший собор Воскресіння Христового. Наріжний камінь собору було закладено 2002 року. Храм збудовано на пожертви вірних УГКЦ і людей доброї волі з усього світу.

За попередні роки у Всецерковній прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового взяло участь понад 30 тисяч прочан та більше як 800 священиків.

Департамент інформації УГКЦ

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next