АКТУАЛЬНО

В УГКЦ відзначатимуть третю річницю освячення Патріаршого собору в Києві

Понеділок, 15 серпня 2016, 13:17
18 серпня УГКЦ відзначатиме третю річницю освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Так, 18–21 серпня 2016 р. відбудеться Всецерковна проща до Патріаршого собору.
Зображення 1 / 6 Використовуйте клавіші для перегляду

У всіх храмах і монастирях УГКЦ по цілому світі служитимуть окрему Празничну службу, яку уклала спеціальна комісія й вона була потверджена Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ.

У процесі приготувань до прощі в Патріаршому соборі розпочали роботи, пов’язанні з озвученням храму та площі довкола нього. Разом із цим розпочато також організаційний процес зі встановлення над храмом найбільшого дзвону, ім’я якого Архистратиг Михаїл. Дзвін було виготовлено в Королівській дзвонарні Голандії, а вага його становить 4 тони.

Окрім того, під час прощі відбуватиметься з’їзд катехитів з усієї України, приурочений 25-річчю легалізації УГКЦ і початку катехетичної діяльності в Україні.

Зазначимо: відповідно до рішення Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся 2013 р. у Княжичах, що біля Києва, 18 серпня 2013 р. під час Міжнародної всецерковної прощі освятили Патріарший собор Воскресіння Христового. Наріжний камінь собору було закладено в 2002 р. Храм збудовано на пожертви вірних УГКЦ і людей доброї волі з усього світу.

За попередні роки у Всецерковній прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового взяло участь понад 35 тисяч прочан та понад 800 священиків.

Програма прощі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next