АКТУАЛЬНО

В Інсбруку владика Венедикт (Алексійчук) освятив українську греко-католицьку каплицю Святих Володимира і Ольги

Понеділок, 28 жовтня 2013, 13:49
27 жовтня 2013 року владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, освятив українську греко-католицьку каплицю Святих Володимира і Ольги, що знаходиться в студентському гуртожитку "Канізіанум" в Інсбруку (Австрія). Під час освячення єпископа супроводжував генеральний вікарій для вірних візантійського обряду в Австрії о. Юрій Коласа. Про це повідомили о. Володимир Волошин і Манфред Штрабергер.
Зображення 1 / 6 Використовуйте клавіші для перегляду

Варто зазначити, що ця каплиця вже протягом 45 років знаходилася у підвальних приміщеннях тепер вже нового студентського гуртожитку. Українські віруючі завдяки щедрості єзуїтів отримали приміщення для каплиці, захристії та світлиці.

Додамо, що українські вірні в Тіролі є вже близько 115 років. Основи для цього заклав 1899 року митрополит Андрей (Шептицький). Він сприяв тому, щоб українські студенти могли навчатися на католицькому богословському факультеті університету Інсбрука. Так, в Інсбруку навчалося багато відомих постатей УГКЦ, а саме: Патріарх Йосиф (Сліпий) та Мирослав Іван (Любачівський), а також блаженні священномученики «сталінського переслідування»: Климентій Шептицький, Микита Будка, Андрій Іщак та Яким Сеньківський.

У душпастирському слові владика Венедикт звернувся до громади вірних із пастирським словом, в якому наголосив на важливості сильної та переконливої віри християн. Владика зауважив, що слова християн повчають, а їхні добрі діла кличуть до наслідування.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next