АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах) узяв участь у святкуваннях Римо-Католицької Церкви 1025-річчя Хрещення Київської Русі

Неділя, 04 серпня 2013, 15:09
Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, 4 серпня на Володимирській гірці в Києві взяв участь у святкуваннях Римо-Католицької Церкви в Україні 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
Зображення 1 / 9 Використовуйте клавіші для перегляду

У коментарі Департаменту інформації УГКЦ владика Богдан висловив радість від участі в цих святкуваннях. «Ця радість є ще більшою, коли пригадуємо, що в часи Хрещення України-Русі Христова Церква ще не була поділена. Хоч князь Володимир прийняв християнство в його візантійській іпостасі, Церква була єдина. І наша Українська Греко-Католицька Церква, будучи візантійською за традицією, є водночас носієм неперервної традиції єдності Київської Церкви з Апостольським Римським Престолом. Ось тому ми разом сьогодні святкували ювілей Хрещення», – наголосив архиєрей.

Секретар Синоду висловив сподівання щодо чисельної присутності духовенства й мирян Римо-Католицької Церкви на святкуваннях греко-католиків ювілею Хрещення та посвяченні Патріаршого собору Воскресіння Христового, головної святині УГКЦ.

Наприкінці Богослужіння єпископи уділили благословення дітям, присутнім на Літургії.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next