АКТУАЛЬНО

Владика Михайло (Бубній) освятив храм та каплицю на Херсонщині

Вівторок, 20 травня 2014, 15:58
18 травня владика Михайло (Бубній), Одеський екзарх УГКЦ, освятив новозбудований храм Різдва Пресвятої Богородиці в смт Зеленівка, що на Херсонщині. Про це повідомив о. д-р Микола Слободян.
Зображення 1 / 6 Використовуйте клавіші для перегляду

Участь у Богослужінні взяли священики Херсонського протопресвітерату та запрошені священики з інших єпархій — Сокальсько-Жовківської та Бучацької. Варто додати, що служіння о. Ігоря Макара, адміністратора новозведеного храму, на цих теренах відзначається особливим старанням для поширення Божого Слова. Адже напередодні, 17 травня, в с. Антонівка, що на Херсонщині, відбулося посвячення каплиці.

У своїй проповіді владика Михайло сказав до місцевих парафіян: «З Божою допомогою і працею кожного ви маєте тепер криницю живої води, що нею є храм. Сюди ви будете приходити, щоб розмовляти з Господом віч-на-віч».

Отець Ігор  подякував владиці Михайлу за освячення храму та владиці Василю (Івасюку), єпископу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, за благословення якого і розпочалося будівництво. Меценатів і спонсорів відзначили грамотами і подяками.

Після Чину освячення храму, Архиєрейської Літургії, посвячення хреста та освячення води владика Михайло роздав усім присутнім пам’ятні образки та уділив архиєрейське благословення.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next