АКТУАЛЬНО

Владика Тарас в Німеччині висвятив п’ятьох семінаристів на піддияконів

Вівторок, 10 жовтня 2017, 14:19
Владика Тарас, Єпарх Стрийський, уділив нижчі свячення семінаристам своєї єпархії, які навчаються у Східній колегії в місті Айхштет (Німеччина). Серед них: Аронович Геннадій, Блош Назар, Костецький Іван, Микитчин Маркіян та Слюбик Іван.
Зображення 1 / 8 Використовуйте клавіші для перегляду

Перед початком Вечірні владику Тараса привітав отець доктор Олександр Петринко, ректор Колегії, відзначаючи, що студенти Стрийської єпархії є вагомою і невід’ємною частиною спільноти, а тому отці та брати, які тут навчаються,  завжди раді вітати владику Тараса на цих теренах.

Єпарх Стрийський дав настанови для всіх студентів, а особливо для тих братів, які очікували на уділення нижчих свячень. Архиєрей, посилаючись на свій життєвий досвід, запевнив, що кожне служіння є рівноцінним в очах Господа. Для цього потрібно, за словами проповідника, сумлінно і невтомно виконувати завдання, які поставила перед кандидатом Церква.

«Можливо, Господь провадитиме вас через усе життя тільки для того, щоб подати руку допомоги тому, хто на смертному ложі найбільше цього потребує», – цією фразою завершив владика своє слово до спільноти.

Після цього відбулися нижчі свячення на читця, співця та свічконосця. Услід за цим також поставлення на піддияконів. Після Вечірні брат Назар Блош висловив вдячність владиці Тарасу за батьківське слово, підтримку та уділення нижчих свячень, а також ректорату Колегії за супровід в духовному житті та навчальному процесі.

 

stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next