АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф (Мілян) відвідав українську греко-католицьку парафію в Караганді

Понеділок, 16 вересня 2013, 14:42
У понеділок, 16 вересня, у рамках пастирського візиту до Казахстану Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ відвідав українську греко-католицьку парафію в Караганді. Відвідини розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією, у якій із владикою Йосифом (Міляном) співслужили: архимандрит Сергій Гаєк, Апостольський візитатор для греко-католиків у Білорусі, о. Іван Говера, священики, які душпастирюють для українців греко-католиків на території Казахстану, священики, котрі прибули на урочистості зі США та України.
Зображення 1 / 8 Використовуйте клавіші для перегляду

Незважаючи на робочий день, у Літургії взяло участь велике число вірних, особливо дітей та молоді. Серед присутніх був також Вадим Перець, представник мирянського руху Тернопільсько-Зборівської митрополії.

По закінченні Літургії владика Йосиф подякував усім присутнім священикам, а особливо протоієрею Олегу Здренику, настоятелю парафії Обручника Йосифа в Астані за ревну працю над довершенням будівництва храму. З окремим словом вдячності він звернувся до присутніх у храмі вірних. «Особливу мою вдячність, – сказав владика, - висловлюю вам, дорогі миряни, вашим дітям, вашим предкам за цей дар віри, який мотивує вас приходити сюди щодня (до храму) і будувати спільноту, базовану на  християнській любові. Закликаю всіх нас жити так, щоб у вогні проби останнього дня нашої зустрічі з Богом залишилося тільки ось те правдиве золото, яке не згоряє, – ті діла, які ми вчинили з любові до Бога своєму народові та Церкві. Прожити так, щоб наші життєві вчинки були правдивим золотом любові, не є просто. І для цього потрібно великої Божої благодаті! Тому, нехай ось та Божа благодать щедрої Господньої десниці доповнить усі ваші щоденні змагання, які ви робите для Бога та іншої людини. Бажаю вам великого духовного росту і нехай Господь благословить усіх вас!»

Близько полудня до храму Покрови Пресвятої Богородиці в Караганді прибув офіційний папський представник Леонардо кардинал Сандрі в супроводі Апостольського нунція Мігуєля Буендія та місцевого римо-католицького єпископа Януша Калети. Високодостойного гостя зустрічав о. Василь Говера, парох храму і апостольський делегат, разом із владикою Йосифом, священиками та вірними, що прибули до храму. У своєму вітальному слові о. Василь наголосив на тому, що казахська земля є особливою для спадщини УГКЦ, оскільки тут пролили свою кров за Христа багато українських мучеників та ісповідників віри. Він також представив кардиналові досить молоду громаду вірних, серед яких багато дітей і молоді, вказавши при цьому, що спільнота українських греко-католиків у Казахстані дивиться з великою вірою в майбутнє, та запросив його до слова та уділення Апостольського благословення.

У своєму слові, що ним кардинал Леонардо Сандрі звернувся до всіх присутніх, він наголосив на трьох важливих словах, які допомагають наслідувати Христа та усвідомлювати свою християнську ідентичність. Ними є вдячність, єдність і свідчення. Роздумуючи над вдячністю, кардинал Сандрі звернув увагу на те, що в християнському житті ми повинні передусім бути вдячними за дар віри. «До Року віри, - сказав він, - який був проголошений Папою Венедиктом XVI  і підтриманий Папою Франциском, приєдналася ще одна радісна дата – 1025-та річниця Хрещення Київської Русі, що пов`язує всіх вас із цією достойнохвальною Церквою. Дар віри, який святкується у Вселенській Церкві, відображає ще більш інтенсивно те, що зробив святий Володимир. Це щасливий збіг, тому що допомагає нам пізнавати, з одного боку, богословську, літургійну та дисциплінарну спадщину Східної Церкви, а з другого - робить її ще більше спільною з усіма віруючими католиками. Просімо благодаті, щоб чути і бути завжди готовими до ісповідування цих ідей: Вірую Господи, вірую з моїм народом і переживаю радість приналежності до Церкви».

Опісля представник Святішого Отця вділив усім Апостольське благословення та роздав присутнім пам’ятні подарунки.

Відвідинами парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Караганді завершується офіційний пастирський візит владики Йосифа (Міляна), Голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, до Казахстану.

Прес-служба ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next