АКТУАЛЬНО

Відбувся Чин архиєрейського найменування владики Йосафата (Мощича)

Субота, 02 серпня 2014, 21:19
2 серпня в Митрополичому cоборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківська відбувся Чин архиєрейського найменування владики Йосафата (Мощича). Це один із вступних чинів архиєрейської хіротонії. Під час цього Чину новойменований владика на Євангелії складає присяги на вірність Вселенському Архиєреєві та Главі УГКЦ.
Зображення 1 / 10 Використовуйте клавіші для перегляду

Святителем нового єпископа буде Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а співсвятителями - владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, та владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський.

Блаженніший Святослав після Чину архиєрейського найменування дав прес-конференцію.(відео)

Слід відзначити, що архиєрейська хіротонія відбудеться в Галичі. За словами о. Олега Каськіва, останній раз архиєрейська хіротонія в осідку галицьких митрополитів відбувалася ще в період короля Данила Галицького. «Після такого великого періоду, коли Галич і падав, і підіймався, Блаженніший Святослав висвятить нового єпископа на тих давніх історичних мурах. І це є відновлення історії”.

Чин архиєрейської хіротонії відбудеться в рамках Всеукраїнської прощі до Крилоса-Галича.

Як ми повідомляли, у вівторок, 27 травня 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець, дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ о. Йосафата Мощича, cинкела Івано-Франківської архиєпархії, Єпископом-помічником цієї церковної адміністративної одиниці, надаючи йому титулярний осідок Пульхеріополя (Pulcheriopolis).

Фото і відео прес-служби Івано-Франківської архиєпархії

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next