АКТУАЛЬНО

Відкриттям нового корпусу УКУ розпочав святкувати своє 50-ліття

Вівторок, 03 вересня 2013, 13:23
«Сьогодні ми розпочинаємо святкування золотого ювілею Українського католицького університету і дякуємо, що це дітище Патріарха Йосифа Сліпого є благословенням для нашої Церкви», – так Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) прокоментував урочистості з нагоди 50-ліття УКУ та відкриття інноваційного академічного корпусу.
Зображення 1 / 13 Використовуйте клавіші для перегляду

Святкування розпочались урочистою ходою єпископів, священнослужителів, студентів, працівників та гостей УКУ від церкви Блаженних мучеників до університетського містечка. Тут відслужили Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.  Під час проповіді (слухати) він зазначив: «УКУ – це великий дар Божий для УГКЦ. Він є знаком того, що тут є жива спільнота віруючих людей, які шукають не людської сили і слави, а правди та науки».

Великий канцлер УКУ виголосив декрет, яким, на підставі Статуту Університету, іменував владику Бориса (Ґудзяка) президентом Українського католицького університету зі всіма обов’язками та правами цього уряду. «Преосвященний владико Борисе, у Господа вимолюємо всіх потрібних Вам Божих ласк для належного виконання своїх обов’язків на славу Божу, для добра української науки», – підсумував Предстоятель Церкви.

Іншим декретом Блаженніший Святослав призначив ректором УКУ о. д-ра Богдана Праха, який до того був проректором із зовнішніх зв’язків. З цього приводу Глава УГКЦ сказав: «Перед вами величезний пласт роботи – будьте певні, що ми з вами – і я як канцлер, і владика Борис як президент».

Після Архиєрейської Літургії Блаженніший Святослав, єпископи та священослужителі освятили наріжний камінь під будівництво університетського храму  Святої Софії та новий академічний корпус.

Додамо, що інноваційний академічний корпус УКУ – це друга будівля з університетського комплексу. Минулого року почав працювати Колегіум імені Патріарха Йосифа Сліпого. У новому будинку навчатимуться студенти-історики, учасники програм Інститут лідерства та управління, Львівської бізнес-школи та Школи біоетики.

Прес-служба УКУ 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next