АКТУАЛЬНО

Ювілейні святкування собору Святої Софії в Римі: Глава УГКЦ очолив Велику вечірню з литією

Неділя, 01 вересня 2019, 09:15
Великою вечірнею з литією розпочалися молитовні вшанування ювілею 50-річчя освячення прокатедрального собору Святої Софії в Римі. У суботу ввечері, 31 серпня, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, очолив вечірнє богослужіння. Із ним співслужили п'ятнадцять єпископів з України та діаспори, які прибули до Рима для участі в роботі Синоду Єпископів УГКЦ.
Зображення 1 / 8 Використовуйте клавіші для перегляду

Під час Великої вечірні владика Гліб Лончина, єпарх єпархії Пресвятої родини у Лондоні, виголосив катехизу, пояснивши вірним богословську символіку іконографії храму. Моління супроводжували співом два хори: хор собору Святого Юра у Львові та хор Львівської духовної семінарії Святого Духа. У богослужінні взяли участь також паломники, які прибули до Рима на ювілейні святкування собору Святої Софії.

Після завершення молитви Блаженніший Святослав подякував усім учасникам моління, зазначивши, що «цим богослужінням ми входимо у святкування самого празника».

 

Прес-служба товариства "Свята Софія"


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next