[Translate to ru:] Київська родина вірних УГКЦ допомогла організувати Різдвяний обід для дітей з особливими потребами із Вифлеєма

пятница, 31 декабря 2010, 21:45
[Translate to ru:] Родина Пастухів із Києва відгукнулася на прохання допомогти в організації Різдвяного обіду для дітей з ускладненнями в інтелектуальному розвитку зі Школи радості «Аль Фарах» поселення Бейт-Захур, що неподалік Вифлеєма. Про це Департаменту інформації УГКЦ повідомив керівник Відділу зв’язків з органами державної влади Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ отець Роман Небожук.
[Translate to ru:]

Родина Пастухів із Києва відгукнулася на прохання допомогти в організації Різдвяного обіду для дітей з ускладненнями в інтелектуальному розвитку зі Школи радості «Аль Фарах» поселення Бейт-Захур, що неподалік Вифлеєма. Про це Департаменту інформації УГКЦ повідомив керівник Відділу зв’язків з органами державної влади Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ отець Роман Небожук.

«Наші вірні в Україні вміють ділитися зі своїми найменшими співбратами на Святій Землі і молитвою, і хлібом», – сказав отець Роман. За його словами, кияни Оксана і Євген Пастухи та їхні діти Дем’ян і Анна переказали зі свого сімейного бюджету одну тисячу доларів США, на які дітям з околиць Вифлеємап приготували святковий обід та придбали різдвяні гостинці.

Прикметно, що ініціатива київської родини Пастухів є співзвучною з цьогорічним Різдвяним привітанням Глави УГКЦ. У своєму святковому зверненні Блаженніший Любомир закликав вірних допомогти своїм братам із Близького Сходу. «Сьогодні на Святій Землі, зокрема у Вифлеємі, християни, які вже становлять меншість, перебувають у невідрадному становищі. Ці люди очікують нашої підтримки, – наголосив Предстоятель УГКЦ. – Вірні нашої Церкви в Україні ще добре пам’ятають, що таке утиски і переслідування, бо потерпали від них ще кілька десятиліть тому. Разом із тим вони розуміють, яке значення має молитовна підтримка, що про неї вони просили своїх співбратів і сестер, котрі на той час проживали закордоном». Як зауважив Першоієрарх Церкви, «доля християн у Святій Землі відрізняється від тої, яку ми мали в минулих роках, однак вона все таки дуже тяжка, і ми повинні їм допомагати. Поручаймо Милостивому Господові жителів тої землі, на якій воплотився Його Єдинородний Син, і християн – Його вірних послідовників. Нехай це буде для них наш різдвяний дар», – підкреслив Блаженніший Любомир.

Як зазначив у листуванні зі своїми одновірцями з УГКЦ близькосхідний греко-католицький священик і директор школи отець Мамдух Ісса Нассер, очолювана ним Школа радості «Аль Фарах» знаходиться «у кількох милях від місця народження Спасителя нашого Ісуса Христа». Суворі  політичні та економічні реалії, які переживає цей край, зачепили майже кожного члена спільноти і особливо дітей та молодих людей, написав близькосхідний священик. Усе більше таких дітей покидають навчання і поринають в обійми вулиці. Найперше це стосується дітей  із бідних родин, яким погано дається навчання: «Наша місія полягає в реабілітації розумово відсталих і емоційно уражених дітей. Ми прагнемо підготувати їх до самостійного і гідного життя та зробити їх корисними членами суспільства. Виявляючи підтримку і співчуття, ми даємо цим дітям  шанс здобути освіту», – наголосив директор Мамдух Ісса Нассер.

За повідомленням отця Мамдуха, Школа радості «Аль Фарах» у Бейт-Сахурі була заснована в 1993 році. До неї приймають дітей з бідних родин, сиріт, а також дітей із труднощами у навчанні, незалежно від раси, релігії або кольору шкіри. Рідко кому з таких дітей родини спроможні оплатити навчання, тому школа утримується за рахунок персональних пожертв благодійників та міжнародних організацій. Учителі тут отримують удвічі менше, ніж в інших навчальних закладах краю. Крім загальноосвітньої програми, у школі також є курси з професійної підготовки. Зараз у школі навчається 51 дитина віком 6-14 років та 7 молодих людей 16-23 років. На сьогодні Школа радості «Аль Фарах» не має можливості прийняти на навчання усіх охочих, і своєї черги бути зарахованими до школи очікують біля 50 дітей.

Департамент інформації УГКЦ

ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ
ПУБЛИКАЦИИ

«УГКЦ, как добрая мама, провожает своих верных из Украины и встречает там, куда их забрасывает судьба», – владыка Степан Сус 29 июня

С начала полномасштабного вторжения миллионы людей в Украине получают тяжёлый опыт – что такое быть беженцем, оставить родной город или...

МЕДИА
Prev Next