[Translate to ru:] Ювілей 90-ліття від дня заснування Семінарії святого Йосифа у місті Ла-Плата (Аргентина)

вторник, 04 декабря 2012, 12:35
[Translate to ru:] 27 листопада 2012 року в місті Ла-Плата, що в провінції Буенос-Айрес (Аргентина), відбулися урочисті святкування з нагоди 90-ліття від дня заснування римо-католицької Семінарії святого Йосифа (Архиєпископство Ла-Плата). На запрошення ректорату семінарії та з благословення Преосвященного Владики Даниїла (Козлінського), Апостольського адміністратора єпархії Покрови Пресвятої Богородиці, участь у святкуванні взяли священики УГКЦ з Буенос-Айреса.
[Translate to ru:]

27 листопада 2012 року в місті Ла-Плата, що в провінції Буенос-Айрес (Аргентина), відбулися урочисті святкування з нагоди 90-ліття від дня заснування римо-католицької Семінарії святого Йосифа (Архиєпископство Ла-Плата). На запрошення ректорату семінарії та з благословення Преосвященного Владики Даниїла (Козлінського), Апостольського адміністратора єпархії Покрови Пресвятої Богородиці, участь у святкуванні взяли священики УГКЦ з Буенос-Айреса.

Серед численних гостей, які прибули на свято, духовенства, монашества та вірних, єпархію УГКЦ в Аргентині представили: канцлер о. Назарій Кащак, о. Карлос Карбоч та о. Карлос Микитюк, ЧСВВ.

Святкування розпочалися Святою Месою, яку очолив Папський нунцій Еміль Пауль Тшерріг. Співслужили з нунцієм: Архиєпископ Ла-Плати Ектор Рубен Агер, Єпископ-помічник Хорхе Оскара Счоеффера та інші єпископи і священики латинського обряду.

У своєму слові нунцій наголосив на важливості такої інституції, як семінарія, адже вона відіграє велику роль у формуванні майбутніх священиків. "Сьогодні Церква потребує святих священиків, які б могли, незважаючи на перешкоди та виклики сьогодення, освячувати люд Божий та провадити його до Небесної оселі. Будьте вірні своєму покликанню та дякуйте за нього Господеві", - сказав у своєму зверненні до семінаристів Його Еміненція Еміль Пауль Тшерріг. Літургія завершилася благословенням Святішого Отця Венедикта XVI, яке уділив Владика Пауль.

Важливо зауважити, що від 2008 року з благословення Преосвященного Владики Михайла (Микицея), а також його наступників Блаженнішого Святослава, який виконував уряд Апостольського адміністратора в Аргентині, та Владики Даниїла (Козлінського), у Семінарії святого Йосифа навчається троє семінаристів єпархії Покрови Пресвятої Богородиці.

На завершення святкування ректор семінарії о. д-р Габріель Дельгадо подякував усім присутнім, особливо єпископам, які скерували своїх семінаристів на навчання до Семінарії святого Йосифа у м. Ла-Плата.

о. Назарій Кащак, канцлер

Єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині

ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ
ПУБЛИКАЦИИ

«УГКЦ, как добрая мама, провожает своих верных из Украины и встречает там, куда их забрасывает судьба», – владыка Степан Сус 29 июня

С начала полномасштабного вторжения миллионы людей в Украине получают тяжёлый опыт – что такое быть беженцем, оставить родной город или...

МЕДИА
Prev Next