АКТУАЛЬНО

ІІІ Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва

Вівторок, 20 червня 2017, 12:26
17–18 червня 2017 року на Ясній горі в Гошеві відбувся ІІІ Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної гори єднають усіх».

 Мистецтво гри на карильйоні в Україні щойно розвивається. У Гошеві почали його пропагувати з часу встановлення у дзвіниці монастиря Чину святого Василія Великого цього унікального інструмента. 

Зараз гошівський карильйон налічує 52 дзвони на чотири октави. Їх виливали в Бельгії у 2012 році. На думку організаторів фестивалю, популяризація дзвонового мистецтва може сприяти розвитку не лише духовної сфери, а й інших соціально-культурних напрямків Прикарпаття. Очільники краю допомогли відкрити у музичних школах Івано-Франкіська, Долини, Калуша та Коломиї класи карильйонного мистецтва.  Для занять закупили навчальні клавіатури.  Вправлятися у мистецтві гри на карильйоні юні музиканти зможуть на Ясній горі.  Як сказав  настоятель Гошівського монастиря,  отець Вінкентій Слободян, у майбутньому в монастирі для шанувальників дзвонової музики  планують організовувати концерти карильйонного мистецтва щосуботи.

У концертній програмі взяли участь карильйонистка з Києва, кандидат мистецтвознавства – Ірина Рябчун та головна карильйонистка дзвіниці Святої Катерини з польського міста Гданськ - Ганна Каспшицька. У супроводі Національного президентського симфонічного оркестру під керівництвом народного артиста України Анатолія Молотая карильйонистки виконували класичні, авторські та народні мелодії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next