АКТУАЛЬНО

“Блаженніший Любомир мав одну особливість — бути чоловіком Божим”, — владика Йосиф (Мілян)

Четвер, 31 травня 2018, 22:11
Блаженніший Любомир відчував обов’язок казати своєму народові правду, закликати до гідності та проголошувати Христову благовість і Божі закони у цьому світі!

Таку думку висловив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час Вечірньої у четвер, 31 травня, з нагоди річниці відходу до вічності Блаженнішого Любомира. Після молитви владика виступив зі словом “Патріарх Любомир — чоловік Божий”.

“Першочерговою річчю для людини в цьому світі, яка сповідує ім’я Всевишнього, — виконати Його святу волю. Здається, що це проста справа — наслідувати Небесного Отця в Його Заповідях, ходити стежками Його доріг, Його слова, Його благовісті. Проте водночас це важке завдання, адже Він каже нам: “Ви — світло світу... Нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі!” — такими словами звернувся на початку своєї проповіді владика Йосиф.

“Чи не торкається це слово пророка до стовпа і світоча нашої Церкви, який світить нам вже з крипти цього собору, — Блаженнішого Любомира, у річницю його представлення до вічності, до Божого Царства, яке сьогодні ми з вами відзначаємо?!” — додав і зауважив проповідник.

На думку владики Йосифа, Блаженніший Любомир мав відвагу і сміливість, а також завдання — бути світлом для цього світу, бути сіллю землі, щоб нічого й ніхто не пропав у цьому кораблі Христової Церкви на бурхливих хвилях житейського моря.

За словами проповідника, Блаженніший Любомир міг всіх гідно прийняти: “Чим можу послужити?” — завжди запитував він.

“Мабуть, його постать перед нашими очима є для того, щоб ми навчилися, як маємо жити далі без нього. Адже він, крім глибоких гуманістичних проявів людяності, мав ще одну особливість — бути чоловіком Божим, бути ще одним Ісаєю, бути невгамовним, коли йшлося про справедливість Божу, а також про виконування Божої волі ним і кожного з нас”, — зазначив Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Владика Йосиф вважає, що своєю діяльністю (життям) Блаженніший Любомир показував нам, що означає бути людиною. Адже він був світлом, виявляв скромність, молитовність і людяність. Ба більше, особливого шарму йому додавало і те, що він міг пожартувати над собою.

“Спробуймо ще раз відновити світло власної душі, щоб світло наших сердець та Божого Духа (який живе і горить у нас), освітило нам шлях у майбутнє; просвітило нам дорогу до миру і ту силу, аби ми могли відповісти своєму покликанню і виконати в своєму житті Божу волю, як він — Блаженніший Любомир — умів це зробити!” — наостанок підкреслив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next