АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав у першу річницю Революції гідності закликав «не боятися, а вірувати і йти далі»

Неділя, 23 листопада 2014, 18:52
«Віра - це не прийняття чогось, чого я не розумію. Віра – це не щось суто раціональне. Віра – не якесь релігійне переконання. Віра – це цілковита відкритість людини до Бога, прикладом якої стала хвора жінка, що торкнулася одягу Христа…» – сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в неділю, 23 листопада.

У сьогоднішньому євангельському читанні ми бачимо Ісуса Христа як цілителя… «Просімо Господа про зцілення наших духовних ран. Просімо навіть там, де, по-людськи собі скажемо, може, все пропало, бо Він прийшов шукати те, що загинуло, і дати нам життя та воскресіння», – наголосив проповідник.

Говорячи про річницю Революції гідності, Блаженніший Святослав зауважив, що сьогодні ми почуваємося розчарованими, можливо, хтось втрачає надію. І тут, на переконання проповідника, нам потрібно пам’ятати слова Господні з сьогоднішнього Євангелія.

Див. також: Трансляція Архиєрейської Божественної Літургії в Патріаршому соборі

«Сьогодні Христос каже нам: не бійся, тільки віруй, – продовжив Блаженніший Святослав. – Він запрошує нас вірою торкнутися Його присутнього серед нас у церкві. Він запрошує нас набратися в Нього тої сили, яка може вийти, щоб дати нам новий поштовх на шляху, який ми розпочали. Бо лише по-людськи цю дорогу не можна було розпочати,і не можливо її закінчити. Як по-людськи не можливо підняти мертвого назад до життя».

Див. також: Дияконські свячення піддиякона Остапа Дудака, які 23 листопада відбулися у Патріаршому соборі

На завершення проповіді Предстоятель УГКЦ звернув увагу учасників спільної молитви на мощі св. Івана Павла ІІ, які напередодні у Патріаршому соборі урочисто були виставлені для почитання.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next