АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав закликав вірних бути «рибалками людських душ»

Неділя, 22 червня 2014, 15:57
Бути рибалками людей сьогодні в Україні означає гуртувати народ навколо надії на Бога, який є з нами, який є нашою силою, нашим життям, нашою перемогою.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 22 червня, у день літургійного святкування другої неділі по Зісланні Святого Духа, під час проповіді в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Предстоятель Церкви зазначив, що в Євангелії ми чуємо, як Христос кличе перших своїх учнів, перших своїх апостолів: «Ідіть за мною і я зроблю вас рибалками людей».

Проповідник пояснив, що йти за Ісусом – означає бути християнином. «Іти за Христом – означає побачити в ньому єдину свою надію. Хто повірив у Бога – має надію. Невіруючий потрапляє в море розпуки, безнадійності, море розпачу», – просить замислитися Верховний Архиєпископ.

«Що означає «зроблю вас рибалками людей»? – продовжив Блаженніший Святослав. – Апостол, якого Христос робить своїм учнем, подібний до рибалки. Учень Христовий – той, хто дає надію людям. Бо він наче виловлює їх з моря розпуки, непевності, моря смерті і житейських небезпек. Виловлює для Христа, щоб принести їх на певний берег надії і Христового слова».

Фоторепортаж: У другу неділю по Зісланні Святого Духа Блаженніший Святослав молився в Патріаршому соборі

Наші щоденні вагання, сумніви й непевності в завтрашньому дні проповідник Божого Слова порівнює з ходінням берегом моря. «Є навіть така приказка: чекає як з моря погоди. Це фраза безнадійності. Сьогодні Христос кожному з вас каже: я зроблю вас рибалками людей. Мабуть, до кожного з вас приходять знайомі, друзі й запитують: що буде завтра з нами, з нашою державою? А ми, як учні Христові, повинні дати їм надію», – пояснив Блаженніший Святослав.

«Відкиньмо всяку розпуку, відкиньмо всякий страх, всякі сумніви, бо все це не походить від Бога. Як учні Христові, сповнімося надії, будьмо її носіями в сьогоднішній Україні», – закликав Глава Церкви.

Під час Літургії Глава Церкви висвятив диякона Валерія Грома на священика. Отець Валерій свого часу закінчив Інститут сухопутних військ, потім – духовну семінарію. Отець Валерій Гром буде військовим капеланом.

«Ви знаєте, як сьогодні багато потрібно підтримки для українського війська, для тих солдатів, які щодня дивляться не в обличчя бурхливого моря, а в жахливе обличчя реальної небезпеки смерті. Отець Валерій нестиме надію туди, де її, можливо, найменше», – зазначив Верховний Архиєпископ, вітаючи нового священика.

У день празника Торжественного поклоніння Пречистим Тайнам Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа, яке святкували в четвер, 19 червня, УГКЦ відзначає також п'ятирічний ювілей єпископства владики Йосифа (Міляна).

З нагоди ювілею Блаженніший Святослав привітав владику Йосифа й відзначив його заслуги перед Церквою і вірними. «П’ять років тому в цьому храмі владику Йосифа було рукоположено в єпископи. Пригадую, що це місце ще не було поштукатурене, а під стелею голуби літали. Він був першим єпископом, якого висвячували в цьому місці. І за п’ять років маємо чудовий освячений Патріарший собор Воскресіння Христового. Бачимо, владико, що п’ять років вашого служіння були дуже плідними», – сказав він.

Глава Церкви подякував своєму вікарієві в Київській архиєпархії за служіння і побажав багато сили, щоб іти за Христом і бути рибалкою людей.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next