АКТУАЛЬНО

«Кожна матір для своєї дитини є дверима у світ і вікном у вічність», – Глава УГКЦ з нагоди Дня матері

Неділя, 08 травня 2022, 08:10
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав українських матерів із Днем матері, який в Україні традиційно святкують у другу неділю травня.

«Традиційно друга неділя травня в нашому народі присвячена Дню матері. Травень – це місяць, упродовж якого ми звертаємо особливу духовну увагу на постать Матері з великої букви – Пречистої Діви Марії», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Це Матір, продовжує думку архиєрей, яка об’явила нам Божественне синівство нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа і дарувала нам у своєму Синові можливість бути доньками і синами самого Бога. Тому кожна віруюча людина називає Богородицю своєю Матір’ю, яка дарує нам вічне синівство у своєму сині Ісусі Христі.

«Стоячи перед обличчям Богородиці, ми цього дня спогадуємо наших матерів і молимося, дякуємо за них», – запевняє Глава УГКЦ. На його переконання, кожна матір для своєї дитини є дверима у світ і вікном у вічність. «Саме в цьому стосунку сина і доньки щодо матері ми відчуваємо материнство святої Церкви та свою гідність як дітей Божих. Тому сьогодні хочу привітати з Днем матері усіх матерів України», – підкреслює він.

«Сьогодні обличчя української матері зі сльозами на очах, тому що ми святкуємо цей день в умовах війни. Наші матері плачуть над своїми синами і доньками, які на фронті зі зброєю в руках захищають нашу матір Україну», – зазначає Отець і Глава УГКЦ.

«Ми огортаємо найбільшою любов’ю, увагою і молитвою тих матерів, які втратили своїх дітей або чоловіків у цій жорстокій війні, що її ворог веде проти нашої Батьківщини. Схиляємо голову і дякуємо за відвагу материнства тим, що чувають сьогодні над життям своїх дітей. Висловлюємо вдячність матерям, які рятують життя своїх дітей, вибираючи долю вимушено переселеної особи чи навіть повторюючи долю Пресвятої родини у вигнанні поза межами Батьківщини. Дякуємо також матерям України, які нині мають відвагу зачинати і народжувати у своєму лоні та дарувати Україні дітей», – запевняє Глава Церкви.

Наприкінці архиєрей наголосив: «Сьогодні ми особливо молимося за тих матерів, які воюють на фронті і які є гордістю України, нашою надією на перемогу. Вітаючи всіх матерів України з Днем матері, хочу вам сказати, що ваша мати Церква любить вас, молиться за вас і дякує вам за дар материнства. Адже саме ви пригадуєте кожному з нас, що ми є дітьми Божими».

«Нехай Боже благословення спочиває над головою кожної матері, яка чуває над життям, його береже, дарує Україні і світові. Боже, благослови українську жінку-матір!» – просить Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next