АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав просить вірних молитися за успішне проведення Синоду Єпископів УГКЦ 2022 року

Понеділок, 04 липня 2022, 19:57
Упродовж двох років наші єпископи не могли фізично збиратися на Синод через пандемію. Тепер вперше в новітній історії нашої Церкви ми проводимо Синод Єпископів у час війни. Дуже прошу всіх вас про молитву: щодня промовляти молитву до Святого Духа «Царю Небесний». Це буде дуже важливою підтримкою для нас. Такими словами Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся до вірних Української Греко-Католицької Церкви в неділю, 3 липня, наприкінці Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Глава УГКЦ зазначив, що вже цього тижня, 7 липня, у свято Різдва Івана Хрестителя, урочисто розпочнеться чергова сесія Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, яка триватиме до 15 липня.

На цю подію, каже Предстоятель, з’їдуться єпископи з усього світу, щоб відбути «синодальне діяння», як це окреслював свого часу кардинал Любомир Гузар.

«Ми знаємо, що в день П’ятдесятниці на апостолів зійшов Дух Святий, сила з висоти. Лише після цього вони змогли в різних куточках світу проповідувати одне і те саме Христове Євангеліє та звершувати силою і діянням того самого Духа Святі Таїнства. Звичайно раз на рік єпископи нашої Церкви з усього світу з’їжджаються, щоб відновити дар Духа Святого, П’ятдесятниці, щоб разом думати, як послужити нашому народові, як розбудовувати життя Церкви на новий період. Потім владики знову вертаються до своїх єпархій, де різними мовами і в різних культурах втілюють традицію, скарб Київської Церкви», – пояснив Блаженніший Святослав.

Глава Церкви попросив вірних: «Помоліться за своїх єпископів, за те, щоб Синод був справді моментом відновлення дару Духа Святого, нової П’ятдесятниці для нашої Церкви, щоб ми могли разом, як одне Тіло Христове, послужити нашому народові та нашій державі, які потерпають від російської військової агресії. Помоліться, щоб потім наші владики в різних куточках світу однаково промовляли до сумління світової громадськості, а світова українська громада єдиним серцем і єдиними устами служила Україні, яка потребує особливої підтримки».

«Синод – це подія не тільки для єпископів. Синод – це подія всієї нашої Церкви, – наголосив Предстоятель. – Це час, коли ми всі переживаємо соборування, досвід, що наша Церква єдина, свята, соборна і апостольська. Відтак цим духом П’ятдесятниці живемо далі в сучасному світі».

Відтак Блаженніший Святослав від усіх імені всіх владик подякував вірним за майбутній молитовний супровід.

Як відомо, Синод Єпископів УГКЦ 2022 року відбуватиметься у Перемишлі (Польща) з 7 до 15 липня. Головною його темою буде «Синодальність і соборність: досвід УГКЦ».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next