АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Суспільство повинно стимулювати розкриття розстрілу Небесної сотні»

Вівторок, 06 січня 2015, 22:20
У розслідуванні розстрілу Небесної сотні українському суспільству потрібна справедливість, а не помста. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Різдвяному інтерв’ю «5 каналу».

«Нам потрібна справедливість. Це те, чого ми домагаємося. А коли справедливість не є сповнена любов’ю, вона перетворюється на помсту. У нашому сьогоднішньому оновленому Революцією гідності суспільстві ми потребуємо цієї справедливості. Тому цілком природно, що ми цієї справедливості домагаємося, чи то в розслідуванні злочинів на Майдані, чи в інших царинах життя», - зауважив Глава Церкви.

Він висловив сподівання, що ця справедливість буде торжествувати. «І ми справді хочемо почути імена всіх винуватців. Не для того, щоб вилити на комусь ненависть, а щоб справді оздоровити наше суспільство. Очевидно, що суспільство повинно стимулювати, певною мірою сприяти, аби ці злочини були розслідувані», - вважає Блаженніший Святослав.

Так, відзначив він, ми дуже хочемо, аби ці злочини були розслідувані в найкоротші терміни. «Проте, гадаю, щоб бути справді об'єктивними і справедливими, часом потрібно почекати. Наприклад, лише недавно були покарані польські поліціянти, які знущалися над героєм польської Солідарності. минуло майже 30 років. Сподіваюся, ми стільки не будемо чекати, але нам справді потрібно оздоровити наше суспільство і будувати його на засадах християнської справедливості», - сказав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next