АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав відвідав Черкаси та Смілу

П'ятниця, 29 квітня 2022, 12:08
У дні Світлого тижня Блаженніший Святослав відвідав парафії УГКЦ на Черкащині, щоб привітати всіх мешканців Шевченкового краю з найбільшим християнським святом Пасхи Господньої.

У храмі Покрову Пресвятої Богородиці в Черкасах Глава УГКЦ поспілкувався з парафіянами та вимушено переселеними особами. Тут знайшли для себе тимчасове місце перебування мешканці Краматорська і Слов’янська, а також Харківщини і Херсонщини.

Від імені парафіян о. Ігор Котенко щиро подякував Блаженнішому Святославу за візит: «На цій багатостраждальній дорозі України, від страстей до воскресіння, ви з нами як батько, співстраждаєте зі своїми дітьми, плачете, витираєте сльози з їхніх очей, молитеся».

Разом з Блаженнішим Святославом прибув гуманітарний вантаж – продуктові набори для потребуючих від патріаршої фундації «Мудра справа». Цю ініціативу вдалося реалізувати завдяки жертводавцям, таким як парафія Святої Варвари УГКЦ у Відні та Філадельфійська архиєпархія УГКЦ у США, які зібрали сотні тисяч доларів, щоб забезпечити українців, постраждалих від війни, їжею.

Блаженніший Святослав передав черкаським дітям подарунки та листи підтримки від дітей з Німеччини. Він привітав усіх жителів міста Черкаси та цього Шевченкового краю зі святом Пасхи Господньої і побажав веселих свят, а головне миру, «того миру, який сьогодні приходить від воскреслого Христа». Завершився візит спільною молитвою.

У Смілі Блаженніший Святослав відвідав парафію Преображення Господнього. Після молитви в парафіяльній каплиці Предстоятель УГКЦ ознайомився з процесом будівництва парафіяльного центру. Парох о. Андрій Чик розповів про свій спосіб підтримки українських військових. Для будови храму парафіяни довший час збирали фундаментні блоки. З початком активної фази війни ці блоки передали на потреби військових.

Глава УГКЦ подякував священнику за його служіння і за те, що, попри складні часи, він залишився зі своїми парафіянами.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next