АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир: «Критичну ситуацію в Криму треба розв’язати без кровопролиття»

Понеділок, 03 березня 2014, 21:03
Ситуацію, яка склалася між Україною та Росією, коли Росія невиправдано, агресивно ввела війська на територію України, треба розв’язати без кровопролиття.

І для цього потрібно застосувати всі можливі способи, бо кровопролиття – це остаточна річ, яка може бути дуже небезпечна і дуже страшна.

Таке переконання висловив сьогодні Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар), спілкуючись з журналістами.

Архиєрей нагадує, що в збройному конфлікті гине багато цілком невинних людей. Невинних гине набагато більше, ніж тих, що стоять зі зброєю. «Безумовно, коли є агресія, кожен з нас має право боронитися. Це нормальна річ. Але треба використати всі можливі засоби, аби цього не трапилося», – наголосив Блаженніший Любомир.

Водночас Блаженніший Любомир не береться пропонувати можливі розв’язки, каже, що на це є компетентні українські органи влади.

«Той, хто погрожує посягнути з мечем, мусить пам’ятати, що меч може повернутися і проти нього. І Бог тут є суддею. Життя людей остаточно є під Божим покровом і Бог ним керує. І думати про суто людські успіхи, не врахувавши, що Бог є володарем людського життя, легкодушно», – зазначив він.

«Хто мечем воює, від меча може загинути», – нагадує духовний лідер українців.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next