АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир: «Ми не знаємо, як Господь хоче розв’язати наші сьогоднішні труднощі»

П'ятниця, 13 листопада 2015, 12:32
Було б обманом, якби сказати: я знаю докладно, що Господь має зробити те і те, тоді все буде гаразд. Ми повинні покірно визнати, що ще не знаємо всього про Ісуса Христа... Про це роздумував Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) у своїй проповіді під час Молитви за мир в Україні та світі в храмі Святого Василія Великого, що в Києві, 12 листопада 2015 року.

Духовний лідер українців просить кожного з нас запитати себе, «чи маючи історичні описи про життя Ісуса Христа, ми все знаємо про Нього».

«Дозвольте представити таку думку, – сказав Блаженніший Любомир. – Наші Церкви, релігійні організації закликають людей молитися, щоби в Україні настав мир, щоби закінчилася агресія на Сході, щоби наше життя набрало більш упорядкованого вигляду. І люди моляться. Ми молимося щодня. Але чи направду ми знаємо, як Ісус Христос може ці труднощі, серед яких ми опинилися, розв’язати? Чи можемо ми продиктувати Ісусові Христові, що треба робити так або інакше? Мовляв, ось, Ісусе, є розв’язка, тільки Ти зроби… Це як апостоли колись казали Ісусові: "Дюди голодні, пошли їх нехай десь наїдяться". А Він сказав: "Ні, ви тут їх нагодуйте самі"… Це здавалося цілковито неможливим. Але вони побачили, що Ісус Христос може зробити таке чудо. Ми не знаємо, дорогі в Христі, як Господь Бог хоче розв’язати ті труднощі, в яких ми знайшлися».

На його переконання, є ще дуже багато, чого нам треба вчитися про Ісуса Христа. «Нам не треба вмовляти себе, що ми все знаємо, а радше покірно сказати: "Господи, ми просимо Тебе, дай миру нам, дай нам спокій, дай нам справедливість. Ми не знаємо, як Ти це зробиш, але це не важливо. Ми знаємо, що Ти можеш це зробити і хочеш це зробити так, як Ти тоді показав здивованим апостолам, що Ти можеш". Так і сьогодні ми покірно звертаємося, Господи, благослови нас, рятуй нас і навчи нас, аби ми щоразу більше, щоразу краще могли Тебе пізнавати, щоби наше довір’я до Тебе росло, аби ми були певні, що незалежно від того, що ми думаємо і як ми собі уявляємо, як ми щиро молимося, Ти знаєш, як це розв’язати. Будьмо покірні, але маймо колосальне довір’я до нашого Господа, що Він знає і хоче, бо Він нас любить, зробити те, що для нас усіх є корисним», – переконує духовний лідер українців.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next