АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир: «Журналістика – це більше ніж професія»

П'ятниця, 05 червня 2015, 22:08
Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) привітав працівників ЗМІ з професійним святом – Днем журналіста.

У своєму привітанні, яке опубліковане на «Українській правді», духовний лідер українців відзначив, що журналістика – надзвичайно важливий елемент демократичного ладу, бо допомагає людині розуміти й вирішувати важливі життєві справи правильно, ефективно й послідовно.

«Тому цього дня хочу сердечно привітати працівників ЗМІ і всіх, хто причетний до журналістики. Бажаю вам свідомо, відповідально виконувати свою роботу! Журналістика – це більше ніж професія. Журналістика – це не тільки репортерство: піти, побачити й розповісти про те, що відбувається. Журналістика – це свого роду спосіб життя. Коли журналіст гідно виконує своє завдання, народ має можливість розвиватися і приймати власні рішення відповідально й правильно», – сказав Блаженніший Любомир.

Журналістика, вважає Архиєпископ, не має бути суто інформуванням. «Журналіст повинен подавати матеріал так, щоб допомагати людині розвиватися, спонукати її задуматися і над собою, і над усім, що відбувається навколо. Вважаю, що бути журналістом – це надзвичайно відповідальна справа, яка вимагає певного способу життя і певного способу мислення, а також жертовності заради громади. Тож вітаю саме тих журналістів, які жертвують своїм життям, щоб допомогти нам бути справді добрими громадянами», –  сказав Блаженніший Любомир у своєму відеоблозі на «Живому.ТБ».

«Сьогодні в Україні, –  наголосив він, – коли ми перебуваємо під обстрілом псевдожурналістики, брехливого інформування, відповідальність і правдивість журналіста є одним із перших завдань. Люди повинні знати, що справді відбувається, щоб почуватися інформаційно захищеними, щоб опанувати різного роду страхи, які їм хочуть нав’язати».

«Зичу вам усього найкращого! Нехай милостивий Господь благословить вас і дає вам розуміння, що ви є слугами народу, які виконують особливе завдання – щоб люди жили і діяли в правді!», – побажав духовний лідер українців.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next