АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Карітас – найкращий інструмент соціального служіння Церкви»

Вівторок, 15 грудня 2015, 13:05
14 грудня відбулися наради директорів місцевих організацій мережі «Карітас України». Зустріч розпочалася спільною молитвою в Патріаршому cоборі Воскресіння Христового під проводом Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ владики Богдана (Дзюраха). Владика у своєму слові до учасників звернув увагу на особливе значення служіння Карітасу в цей Надзвичайний ювілейний рік Божого милосердя, оскільки діла милосердя для душі і тіла ближніх мають бути свідченням нашої власної віри та досвіду Божого милосердя.

Особистим  досвідом дії Божого милосердя керівники організацій Карітасу ділилися в малих групах. Також директори місцевих Карітасів мали змогу в дружній атмосфері, за кавою, поспілкуватись та обмінятися думками, досвідом і планами з владикою Богданом.

Друга половина дня була присвячена обговоренню питань, пов’язаних із процесом впровадження стандартів діяльності конфедерації «Карітасу Інтернаціоналіс» у функціонування організацій мережі «Карітасу України». Серед обговорених тем особливу увагу було приділено Загальним принципам і нормам відносин, які випливають з релігійної ідентичності «Карітасу України».

Найголовнішою подією цього дня стала робоча зустріч та спілкування з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом. Від імені Синоду Єпископів УГКЦ Патріарх висловив вдячність усім працівникам та волонтерам мережі «Карітасу України» за жертовну працю у сфері соціального служіння, а особливо в контексті гуманітарної кризи, спричиненої війною на Сході України. У подячній Грамоті, яку він вручив п.Андрію Васьковичу, президенту МБФ «Карітас України», Блаженніший відзначив, що «своїм служінням ви стали інструментом Божого милосердя, розділяючи місію Церкви та свідчачи Добру Новину для всіх – зокрема для тих, хто страждає і перебуває в потребі. Своїми ділами милосердя для ближніх ви об’являєте обличчя милостивого Бога в цьому світі, так часто позначеному людськими стражданнями, самотністю, страхом і безнадією».

Прес-служба Карітасу

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next