АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав розповів, як лікарю правильно доносити правду до тяжкохворих пацієнтів

Вівторок, 17 січня 2017, 16:01
Коли потрібно сказати тяжку правду хворому, то насамперед слід бажати йому добра. Також потрібно бути на певному духовному рівні, аби, кажучи хворій людині правду, послужити для її добра.

Сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав, розповідаючи про те, як лікарю правильно донести тяжку правду про стан здоров’я хворого пацієнта, в ефірі проекту «Відкрита Церква» на Живому ТБ.

Предстоятель Церкви додав: коли лікар є нечесним, то він не є добрим. «Гадаю, хворому потрібно казати правду. Так як це сказати? Правдою можна вбити, але правдою можна мобілізувати. Не завжди хворий може сприйняти її, саме тому потрібна співпраця лікаря і священнослужителя. Священик може стати посередником між лікарем і пацієнтом. Бо душпастир завжди, навіть у найбільш драматичних обставинах, проповідує люблячого милосердного Бога», - пояснив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next