АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав в Канаді відвідав парафію Святого пророка Іллі, яка у Страсний тиждень внаслідок пожежі втратила свій храм

Неділя, 11 травня 2014, 16:26
5 травня 2014 року Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав парафію Святого Іллі в Брамтоні, Онтаріо (Канада). Глава Церкви тут очолив Молебень.
Разом із ним співслужив владика Стефан (Хміляр), єпископ УГКЦ Торонто і Східної Канади, та численне духовенство. Богослужіння відбулося в наметі, поряд із ущент знищеним пожежею парафіяльним храмом.

Пригадуємо, що недавно пожежею було знищено храм Святого Іллі, зведений у 1995 році. Храм був побудований з дерева в бойківському стилі. За словами о. Романа Ґаладзи, пароха парафії, їхня церква своєю стилістикою, архітектурою нагадувала їм про Україну.

За словами парафіян, патрiарший вiзит був вeликoю пiдтримкoю для громади, кoтра скoрбить за втратoю свoєї цeркви − дoму мoлитви. «I хoч бiль і смуток чeрeз втрату будiвлi і всьoгo, щo було всередині, присутнiй, парафiя радiснo мoлилася з Главою своєї Церкви. Ми молилися з вeликoю надiєю, щo як пiсля страстeй прихoдить вoскрeсiння, так i в життi цiєї грoмади вeликий смутoк пeрeтвoриться на вeлику радість», − зазначили присутні парафіяни.

Вітаючи Блаженнішого Святослава, о. Роман Ґаладза сказав: «Будинoк згoрiв, алe Цeрква залишилася». Він наголосив, що дiйснo грoмада сьoгoднi є щe бiльш мiцнoю, бiльш рoдиннoю, бiльш духoвнo зрілою, пoвнoю надiї на Бoга, «який, за слoвами апoстoла Павла, свoю силу виявляє в людськoму безсиллі».

Наприкінці Блаженніший Святослав, промовляючи до присутніх, підкреслив, що подібне сталося і в Україні, де нещодавно вщент згорів храм монахів-студитів в Яремчі на Івано-Франківщині.

Предстоятель УГКЦ подарував парафії антимінс із мощами блаженного священномученика Миколая (Чарнецького). Додамо, що антимніс − це посвячений обрус із частинкою мощів святих, що розміщується на церковному престолі. На ньому звершується під час Літургії таїнство Пресвятої Євхаристії.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next