АКТУАЛЬНО

«Бог − вірний, і Його рука ніколи не переставала нам допомагати», − Блаженніший Святослав у Крилосі

Неділя, 06 серпня 2017, 13:34
6 серпня під час Всеукраїнської патріаршої прощі до Крилоса Блаженніший Святослав у своїй проповіді говорив про човен − Церкву.

«Човен, вітри навколо якого сильні... У цьому човні апостоли вбачали Слово Боже, і цим човном є Церква. Цього човна ми можемо торкнутися тут, у Крилосі, ставши на підвалини древнього собору. Хоча Успенський собор зруйнований, Церква  стоїть, бо нею, за словами апостола Павла, є ми з вами», − пояснив проповідник.

«Та сама Церква, яка дала Вселенській Церкві святого Йосафата Кунцевача, та сама Церква, яка 30 років тому написала заяву про вихід із підпілля, та сама Церква, яка вдивляється в ікону Божої Матері та яка 100 років тому через маленьких пастушків у Фатімі об'явила послання про молитву за навернення Росії, стоїть тут», − наголосив Глава УГКЦ.

Опісля Блаженніший Святослав ствердив: «Бог − вірний, і Його рука ніколи не переставала нам допомагати. Він вірний, але прагне нашої віри. Таку довіру бачимо в сьогоднішньому Євангелії про розбурхане Галилейське море, де Петро йде по воді. Це школа віра, це досвід, де учні бачать Христа на воді. Ці кроки дозрівання віри має пережити кожний із нас, хто у своєму житті переживав самотність. Кожний має пережити переломний момент і досвідчити Бога як особу. Він ось уже котрий рік веде наш народ через розбурхані хвилі війни».

«Господь каже: чого сумніваєшся, маловіре. Бог − вірний, і вчить нас віри та довіри. Ця довіра відкривається нам через Богородицю, чудотворна ікона якої знаходиться тут, у Крилосі. Маріє, допоможи нам, нашим сім'ям і  нашому народові переплисти море нашої житейської дороги», − попросив на завершення своєї проповіді Предстоятель УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next