АКТУАЛЬНО

Департамент інформації розповість про «Живі парафії»

Середа, 25 червня 2014, 11:22
Департамент інформації УГКЦ розпочинає цикл відеопрограм «Жива парафія». У ньому буде висвітлюватися кращий досвід парафіяльного життя.

Розповідь буде побудована на основі шести складових Стратегії розвитку Церкви до 2020 року «Жива парафія − місце зустрічі з живим Христом»:

  1. Боже Слово і катехизація
  2.  Літургія і молитва
  3. Служіння ближньому (дияконія)
  4.  Провід – управління дарами
  5. Єдність, сопричастя (койнонія)
  6.  Місійний дух.

Таку стратегію затвердив Синод Єпископів УГКЦ у Бразилії в 2011 році. Її реалізовує робоча група на чолі з владикою Кеном (Новаківським). У єпархіях та екзархатах працюють координатори.

«Розвиток парафіяльної громади повинен бути нашим пріоритетом, − сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму Пастирському посланні. − Плекаючи та оживляючи парафії, ми тим самим плекаємо і оживляємо цілу Церкву».

Відтепер кожна парафія може поділитися своїм позитивним душпастирським досвідом і кращими практиками з впровадження програми розвитку нашої Церкви у програмі «Жива парафія». Заявки на створення та готові відеосюжети можна надсилати за адресою: [email protected].

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next