АКТУАЛЬНО

«Добре управляти Божими дарами – це ділитися ними з ближніми», – Блаженніший Святослав про Синод Єпископів УГКЦ 2014 року

Вівторок, 22 липня 2014, 12:51
7–14 вересня 2014 р. у Брюховичах, поблизу Львова, відбудеться Синод Єпископів УГКЦ на тему: «Відповідальність за Божі дари».

Як розповідає Блаженніший Святослав, Глава й Отець УГКЦ, у відеоблозі для «Живого.ТБ» про перебіг роботи Синоду, до його підготовки й організації «залучено все церковне Тіло». Бо, за його словами, Синод своїми рішеннями впливає на життя парафій та різні ініціативи, що стосуються і мирян. Як зазначає Глава Церкви, напередодні вірним повідомляють тему, яку Синод розглядатиме, щоб і вони могли долучитися до його проведення.

Щодо теми Синоду Єпископів УГКЦ - «Відповідальність за Божі дари», то вона, на думку Блаженнішого Святослава, важлива, адже кожна людина обдарована Богом. «Наш обов’язок – вміло і правильно управляти Божими дарами. Ми, одержуючи дар, одержуємо і відповідальність за нього. Тож повинні прозвітувати перед нашим Творцем за ці дари», – пояснює він.

Є різні види дарів: часу, здоров’я, фізичних можливостей, талантів і обдарувань тощо. «Основна ідея відповідальності полягає в тому, що дари не дані нам як ексклюзивна власність. І тому добре управляти Божими дарами – це ділитися ними з нашими ближніми. Лише тоді вони будуть помноженні й зростатимуть», – пояснив він.

Наприкінці Блаженніший Святослав закликав молитися за успішне проведення сесії Синоду та задуматися над ефективністю управління своїми дарами.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next