АКТУАЛЬНО

Екобюро УГКЦ наголошує на шкідливості пластмасових квітів та вінків для здоров’я та природи

Вівторок, 11 квітня 2017, 15:26
Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології закликає не нести на кладовища пластмасові квіти та вінки, оскільки вони несуть загрозу для здоров’я людини та не мають нічого спільного з християнською вірою. Про це йдеться у відеоролику на сайті Екобюро.

Доктор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, просить людей задуматися, адже пластмасові квіти чи вінки на кладовищі не мають нічого спільного з виявом правдивої християнської віри. Душі наших близьких і померлих не потребують матеріального вшанування. Єдине, чого вони потребують, – нашої молитва та пам’яті про них.

Ігор Яківчук, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в області відзначає, що купуючи і несучи ці пластмасові квіти та вінки на могили рідних, люди не задумують над тим, наскільки роблять шкоду, приносячи покійним сміття, а не молитву, адже внаслідок потрапляння в землю чи під час спалювання ця пластмаса забруднює навколишнє середовище.

«Це сотні і тисячі тон пластику, який розкладається століттями», – наголошують в Екобюро.

Лікар-онкохірург, заступник головного лікаря з ОМР Павло Семенів відзначає, що саме при спалюванні штучних вінків, пластикової тари вивільняються речовини, які провокують онкозахворювання.

Владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ, закликав усіх, дотримуючись обряду, старатися йти з відкритим серцем і живими квітами на кладовища, а нашу прекрасну природу зберігати для наших нащадків.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next