АКТУАЛЬНО

Філадельфійська архиєпархія випустила двомовне відео про «Символ віри»

Середа, 23 жовтня 2013, 17:46
Філадельфійська архиєпархія УГКЦ (США) випустила професійне двомовне (українською та англійською) відео про «Символ віри», у якому знялися діти з парафій архиєпархії.

Це перше з трьох двомовних відео, випущене для поширення серед вірних архиєпархії. Назва ролика - «Вірити все життя».

«Наш "Символ віри" – це підсумок усього, у що ми віримо. Уже понад 1700 років вірні заявляють ним про свою віру. У 325 році «Символ віри» був потверджений 318 єпископами на Нікейському Соборі», – ідеться у відеоматеріалі.

Розповідається про кожну частину молитви. «Нашу подорож як християн ми починаємо з віри. Тож продовжимо нашу духовну подорож як віруючі з "Символом віри", бо як віруючі всі ми повинні вірити заради життя», – закликають автори ролика.

«Це відео буде надіслане в кожну сім'ю наших парафіян, зареєстрованих в одній з 67 парафій архиєпархії. Також буде надісланий матеріал у друкованій формі – буклету. Мета цього заходу – катехитична», – зазначив у своєму коментарі владика Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський.

Владика Стефан зазначив, що йдеться про людей, які не є активними парафіянами. «Ми заохочуємо наших парафіян знайомити з цим відео своїх близьких, знайомих, які не часто відвідують церкву. Ми просимо наших адресатів давати нам електронні адреси тих, які не є активними в парафіях, щоб ми могли налагодити контакт із ними. Це робиться за моїм переконанням, що ми повинні катехизувати і євангелізувати не лише тих, які регулярно приходять до церкви. Ми зобов'язані навчати віри поза межами наших парафій», – пояснив Митрополит Філадельфійський.

Планується також випустити ролик про користь регулярного відвідування церкви та ще одне відео, яке запрошуватиме людей «прийти додому» перед Різдвом.

Більше інформації на сайті Філадельфійської архиєпархії: www.ukrarcheparchy.us.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next