АКТУАЛЬНО

«Гірко споглядати, як старші люди змушені приходити за шматочком хліба», – Глава УГКЦ у 20-й день кривавої війни

Вівторок, 15 березня 2022, 12:36
Ми постимо і молимося. Насамперед молимося за українське військо. Заохочую кожного з вас хоча б раз на день помолитися «Отче наш» і «Богородице Діво» за наших дівчат і хлопців, які сьогодні вмирають за Україну, проливають свою кров.
Люди отримують гуманітарну допомогу в "Карітас-Київ", фото: Оксана Климончук Люди отримують гуманітарну допомогу в "Карітас-Київ", фото: Оксана Климончук

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на двадцятий день кривавої війни росії проти України.

Предстоятель відзначив, що хоча вже аж двадцятий день війни, але Україна стоїть. Україна перемагає. Україна вірить. Вірить у Бога, у Його істину, у те, що Він з нами. «Бог є на боці тих, хто став жертвою несправедливої агресії. Ми віримо, що сам Господь терпить у тілі нашого народу», – сказав Глава Церкви.

Блаженніший Святослав відзначив, що цієї ночі знову палали наші міста, палав наш Київ. Загинули люди. Російські бомби падали на голови мирних жителів, які намагалися спокійно відпочивати.

Незважаючи на ризики кожного, хто залишається в Україні, УГКЦ служить своєму народові. Церква є зі своїм народом.

«Наші священники на окупованих територіях, в обложених містах разом із нашим народом переживають його болі, труднощі та страждання, проливають разом із ним сльози, разом із ним моляться. Наші парафії перетворилися на центри соціального служіння, де багато людей може отримати прихисток та засоби для існування», – відзначив Блаженніший Святослав.

Духовний лідер сказав, як йому гірко споглядати, як до наших парафій щодня за шматочком хліба приходять старші люди: дідусі, бабусі, яким так важко у їхніх немочах. «І я собі думаю: скільки їх сьогодні є покинутими, залишеними самотніми у квартирах, найбільш наражених на російські бомби?!», – додав він.

Він вкотре звернувся до могутніх світу цього: «Не будьте сторонніми спостерігачами болю і горя України. Не дивіться лише по телевізору, як нас убивають. Робіть щось! Зробіть усе, щоб зупинити цю війну, яка є раною всього людства».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next