АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Бути християнином у власній зоні комфорту означає духовно вмирати»

Вівторок, 16 липня 2019, 14:53
Щоб змусити священника бути активним у парафії, ламайте зону комфорту, передусім для себе. І будьте певні, що бастіон зони комфорту пароха впаде, як осіннє листя з дерева.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на зустрічі з молоддю під час загальнонаціональної прощі до Зарваниці.

Відповідаючи на запитання молодих людей, як вивести священника з власної зони комфорту, Предстоятель дав кілька порад.

«Єпископи мають певний інструмент для цього. Називається «ротація». Тому, якщо ви, дівчата і хлопці, бачите, що священник засидівся на якійсь парафії і побудував собі зону комфорту, не мовчіть. Не боріться з ним, а ламайте його зону комфорту», – закликав Блаженніший Святослав.

Однак дуже важко, вважає він, ламати зону комфорту, яку собі спільно відбудував священник із вірними парафії. «Тоді це є катастрофа. Ви собі уявіть: чи зможе тоді єпископ провести ротацію в такій парафії? Ніколи. Я б хотів, щоб кожен із нас розумів, що бути християнином у власній зоні комфорту означає духовно вмирати», – вважає Предстоятель.

На його погляд, якщо парафія жива, вона ламає зони комфорту. Тоді вірні весь час підштовхують священника до нових кроків.

«Тому ще один заклик до вас – ламайте зони комфорту у своїй парафії. Будьте живими ініціаторами постійного руху. Будьте певні, що священник відчує, що в парафії треба щось робити, змінювати, бо молодь хоче бути живою, місійно активною», – запевнив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next