АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ дав завдання вірним на наступних десять днів

Четвер, 10 червня 2021, 16:18
Прошу вас по-справжньому глибоко пережити тих десять днів очікування Зіслання Духа Святого. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у празник Вознесіння Господнього.

Проповідник відзначив, що сьогодні ми святкуємо одне з найбільших дванадцяти свят літургійного року – Вознесіння Господнє.

Як ми чуємо з читань Святого Письма, сорок днів після свого воскресіння Ісус Христос ще перебував разом зі своїми учнями. Їм об'являвся, робив їх свідками свого триденного воскресіння. А на сороковий день вознісся у славі на небеса.

Також сьогодні розпочинається особливий період очікування приходу Святого Духа, «силою якого здійснюватиметься проповідь, місія, спасительна дія Бога через Його апостолів». «Ми можемо сказати, що саме з приходом Святого Духа учні Христові перетворяться на Його апостолів, бо "апостол" означає "посланець", той, кого наділили окремим завданням, місією і послали у світ, щоби він мав усі необхідні засоби її здійснити», – розповів Блаженніший Святослав.

За словами проповідника, вірні протягом цих десяти днях відчуватимуть, навіть в особистих молитвах, оцей час очікування.

Як ми маємо пережити тих десять днів очікування Святого Духа? «Відповідь на це питання дає нам наша Церква-мати, назвавши тих десять днів Декадою місійності Української Греко-Католицької Церкви. Ті десять днів ми повинні молитися і сприяти тому, щоб слово Христової істини, Його Євангеліє, Його навчання ширилося між людьми в наш час, у той історичний період, коли Господь саме нас покликає бути свідками, носіями і проповідниками Його Євангелія в сучасному саме нам світі. Тих десять днів Декади місійності кожен із нас має здійснити особливе завдання і особливий обов'язок», – вважає Предстоятель.

Найперше, каже він, маємо молитися за тих, які ще не вірять у Бога. Маємо молитися за тих, які ще не мають розкритих горизонтів свого людського життя і не бачать остаточної мети, шукають змісту свого життя тут, на землі.

Друге наше завдання – ми маємо нашою молитвою підтримувати всіх тих, які сьогодні звершують місійну працю Церкви. Ми повинні молитися за священників, монахів, монахинь і мирян, які проповідують Боже слово тим і там, де сьогодні Христової Церкви ще не існує або люди не знають Бога.

«Ми повинні молитися за новонароджені громади, парафії нашої Церкви. Для того щоб ми були свідомі, що така місія Церкви конче потрібна, нам сьогодні не потрібно виїжджати на місійну працю десь до Африки чи Південної Америки. Нам достатньо часом постукати у двері свого сусіда. Ми можемо побачити поруч біля себе людей, які шукають Бога і потребують того, хто їм благовістує слово Євангелія», – наголосив Глава Церкви.

Крім того, цими днями ми повинні своїми пожертвами підтримати місійну працю нашої Церкви.

«Тому цієї неділі в усіх наших парафіях відбудеться збір пожертв на Місійний фонд нашої Церкви. Кошти, які ми збиратимемо в усьому світі, хочемо скерувати на те, щоб проповідь Христового Євангелія могла досягнути всіх, хто на неї чекає», – сказав Предстоятель.

Він поділився, що отримує листи з усього світу, у яких люди просять дати їм священника, але Церква не має достатнього ресурсу для цього. Тож Глава Церкви просить підтримки вірних.

За його словами, цього року кожного дня Декади місійності нас будуть вести за руку віруючі християнські родини. Саме вони свідчитимуть потребу і велич християнського ділення нашою вірою у воскреслого Спасителя.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next