АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ до Дня мирянина: «Будьте відважними ісповідниками християнської віри в сучасному світі»

П'ятниця, 25 червня 2021, 21:38
Не бійтеся викликів, коли світ не поділяє ваших переконань. Будьте активними, відважними. Живіть глибоким духовним життям! До цього закликав мирян Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у вітальному слові з нагоди Дня мирянина, який в УГКЦ святкується щороку 26 червня.
Фото: «Rzeczpospolita» Фото: «Rzeczpospolita»

«Глибока молитва, часта Сповідь, часте Святе Причастя дадуть вам можливість мати всі необхідні дари Святого Духа, які вам будуть необхідні для того, щоб втілювати вашу віру, релігійні переконання у вашу професійну діяльність, у ваше сімейне життя. Ці дари Святого Духа допоможуть вам бути "світлом для світу", "сіллю землі", "євангельською закваскою", які повинні переобразити те суспільство і той світ, у якому Господь вас кличе бути носіями Євангелія», – підкреслив Глава Церкви.

«Будьте святими, активними мирянами нашої Церкви! Якими будете ви християнами, такою завтра буде ваша Церква», – додав на завершення Блаженніший Святослав.

Як відомо, покровителем мирян в УГКЦ є блаженний мученик Володимир Прийма – дяк зі Страдчу, який загинув мученицькою смертю у 1941 році. У 2001 році папа Іван Павло ІІ беатифікував його у Львові під час свого візиту в Україну. Серед грона 28-ми новомучеників УГКЦ Володимир Прийма був єдиним мирянином.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next