АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ до Дня Незалежності: «Давайте сьогодні подякуємо нашим військовим, нашим ангелам-хранителям України»

П'ятниця, 23 серпня 2019, 18:34
Поминання осіб, які віддали за Україну своє життя, повинно бути невід'ємною частиною святкування Дня Незалежності. Важливо огорнути увагою в цей день і тих, хто поранений, хто терпить фізичні страждання за Україну.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю «Живому ТБ» напередодні Дня Незалежності.

«Я би не хотів, – сказав Предстоятель, – вступати в дискусію потрібен парад чи ні, але нам потрібно поважати своє військо. Ті хлопці й дівчата, які своїми грудьми захищають нашу незалежність, наш мир і спокій всередині країни, повинні відчути, що народ їх поважає. А ми повинні відчути, що ми все-таки можемо розраховувати на наших захисників, що сьогодні потуга українського війська зростає».

За його словами, військо – неодмінний атрибут незалежної держави, як і герб, прапор чи українська національна монета.

«Давайте сьогодні разом подякуємо нашим військовим, нашим ангелам-хранителям України, які сьогодні віддають найдорожче – своє життя, за те, що вони захищають сьогодні державний суверенітет, за те, що стоять на сторожі сучасної вільної Української держави», – закликав Блаженніший Святослав.

«Вкотре Україна народжується в болях… Думаю, сьогодні дуже важливо нам усім це усвідомити і бути співпричетними як до болю, так і до радостей, як до захисту української державності, так і до її утвердження. Думаю, сьогодні кожен має зрозуміти: доля нашої держави – моя особиста відповідальність і я не можу втекти від неї, не маю права це зробити. Тому що такого типу втеча від дійсності, втеча від захисту своєї держави, втеча від її утвердження – це буде ніщо інше, як своєрідне дезертирство», – вважає Глава УГКЦ.

Духовний провідник українців висловив сподівання, що добрий приклад геройського захисту послужить прикладом для наслідування кожного на своєму місці.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next