АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ до молоді в Римі: «Повірте в Божу любов! Тоді ви будете добрими християнами»

Понеділок, 12 жовтня 2015, 12:50
Господь завжди нас любить, хоч би де ми були. Його любов завжди звернена до кожного з нас. Це є змістом Його Доброї Новини.

Про це сказав Блаженніший Святослав, Глав і Отець УГКЦ, 11 жовтня, під час проповіді у базиліці Святої Софії, що в Римі, у рамках зустрічі української молоді.

Продовжуючи своє проповідницьке слово, Глава Церкви пригадав досвід життя святої Катерини із Сієна. За його словами, ця свята - одна з перших жінок, яку Католицька Церква називає учителькою. Вона у певний момент відчула, що Господь так багато їй усього дає, а вона нічого не може Йому дати взамін. Тоді в одному нічному об’явленні Господь до неї промовив, що йому нічого не потрібно. Однак усе, що вона від Нього отримала, повинна роздати іншим.

«Тож коли Ісус кличе нас любити ворогів, то запрошує нас ділитися даром Божої любові, яку ми отримали від Нього. Що більше ми ділимося, то більше отримуємо! Що більше даруємо, то більше відчуваємо себе любленими Богом, і та сила, яка від нас виходить, перемагає наших ворогів», - пояснив він, додаючи, що любов стає силою навернення ворогів. Бо Господь не хоче смерті грішника, а хоче, щоб він навернувся. Таким є зміст Божого заклику: що більше ми даємо милостиню, то більше будемо благословенними від Бога. І тоді нам у житті ніколи нічого не забракне!

Пригадуючи подію тисячолітнього ювілею з дня смерті святого Володимира Великого, проповідник зазначив, що цей святий повірив у те, що Бог його любить. «Ота віра в Божу любов стала революційною силою, якою він збудував величну християнську Київську Русь. Він усвідомлював, що не силою  зброї  і насиллям можна будувати міцну державу, а тільки силою любові, навіть до ворогів і опонентів. Тільки силою любові можна щось збудувати», - сказав він.

Також пригадуючи тисячолітній ювілей мученицької смерті святих Бориса і Гліба, Предстоятель УГКЦ зауважив, що вони є першими святими Київської Русі після її хрещення. «Їхнє мучеництво є прикладом сили любові. Зміст їхнього мучеництва полягає в тому, що вони, будучи вправними воїнами, не відповіли насиллям на насилля своєму братові Святополкові, яких прийшов їх убивати. Вони в житті втілили ідеал сили любові розп’ятого Спасителя», - промовив Блаженніший Святослав.

Наприкінці Глава Церкви сказав, що важливо «не просто ще один пам’ятник святому Володимиру окропити водою». А від таких святих, які сьогодні нам вказують на фундаменти християнської держави, навчитися сьогодні жити і так будувати наше суспільне, державне і народне життя, як будували вони. Бо багато є тих, хто прагне панувати, навіть силою та примусом, над своїм народом. Але мало є таких, які готові любити свій народ у його немочах, стражданнях і недоліках.

«Це перший молодіжний з’їзд тут в Італії – історична подія. Вдячний вам за те, що ви успішно пробігли Римом під час квесту, відбули нічні чування і завершуєте цю зустріч спільною молитвою. Повірте в любов, яку Бог має до вас, і тоді ви будете добрими християнами», - звернувся наостанок Блаженніший Святослав до молодих мігрантів.

Після Божественної Літургії на території комплексу Свята Софія Глава УГКЦ освятив пам'ятник князю Київському Володимиру Великому, хрестителю Київської Русі-України.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next