АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ до монашества: «Люди хочуть бачити у вас Бога, якому ви себе посвятили»

Неділя, 14 лютого 2016, 16:21
Ви маєте бути живим таїнством присутності живого Бога серед свого народу. Тому без вас Церква ніколи не зможе бути сильною і повноцінною, без вас Божий люд не зможе до кінця відчути себе любленим Богом, спасенним. Особливо в часи непевності, страждань, крові і переслідування. Такі слова сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового на завершення Року богопосвячених осіб у Католицькій Церкві.

Співслужили з Предстоятелем Церкви Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, владика Василь (Тучапець), владика Михайло (Бубній) і владика Григорій (Комар).

Під час проповіді Глава УГКЦ привітав монашество, яке чисельно прибуло до Патріаршого собору, аби цією молитовною прощею разом із Главою Церкви завершити Рік богопосвяченого життя у Вселенській Церкві.

«За вас сьогодні є особлива молитва, ви є наша сила, радість і надія», - сказав проповідник до монашества.

Блаженніший Святослав зауважив, що сьогоднішній світ не розуміє глибини монашого подвигу, тому що богопосвячена особа в потрійний спосіб живе свою посвяту, складаючи обіти послуху, убозтва і досмертної чистоти. «Зрозуміти це можна лише тоді, коли побачити величезний дар, який мають у своєму житті ті особи, котрі живуть посвячені Богові. Тому що хтось колись сам Бог нас побачив на нашій смоківниці, у нашій ситуації, у нашій сім'ї, навіть серед нашого болю і розчарування. Не ми Його побачили першими, а Він нас. Тому каже Христос: "Не ви мене вибрали, а я вас вибрав, покликав і благословив, щоб ви плід принесли. Саме той, хто має у своєму домі, у своєму серці завжди присутнього живого Бога, може складати обіт добровільного убозтва. Бо хто має Бога, той у Бозі має все.

Сьогодні люди, які вас зустрічають, передусім хочуть бачити у вас того Бога, якому ви себе посвятили, - люди, які вас бачать, передусім хочуть бачити у вас того Бога, якому ви себе посвятили. Як сьогодні люди потребують зустрічі з живим Христом! І ви є посередниками цієї зустрічі. Як сьогодні люди потребують прийняти у свій дім, у своє життя, у свій життєвий простір живого Спасителя! А це можете зробити ви, у вашій богопосвяченій особі. Ви маєте бути живим таїнством присутності живого Бога серед свого народу. Тому без вас Церква ніколи не зможе бути сильною і повноцінною. Без вас Божий люд не зможе вповні відчути себе любленим Богом, спасенним. Особливо в часи непевності, страждань, крові та переслідування. Тому так радіє наш Патріарший собор вашою присутністю. Бо разом із вами тут присутній живий Христос...» - сказав Глава Церкви.

«Дай нам, Боже, відповісти на поклик, запрошення, яке посилає нам Спаситель. Дай нам, Боже, жити те наше життя посвяченим, тому що глибина і справжність нашого монашого подвигу залежить від глибини особистої злуки з нашим Спасителем Христом.

Владика Михайло (Бубній) від імені всього монашества подякував Главі Церкви за спільну Літургію.

Після завершення Літургії Блаженніший Святослав вручив окремим представникам чернецтва патріарші грамоти.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next