АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Дуже важливо, щоб кожен із нас прилучився до цієї святої і великої справи – до нашої перемоги»

Середа, 23 березня 2022, 12:02
Ця війна – це не війна, у якій воює тільки українське військо, це не війна, яку веде ворог проти президента чи державної влади України з певних надуманих мотивів. Російський агресор веде війну проти українського народу. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному військовому зверненні у 28-й день війни рф проти України.

«Уже 28-й день хресної ходи, Голгофи, війни, яку розпочала росія проти мирного українського люду», – сказав Предстоятель. За його словами, ми переживаємо трагічні, болючі часи, але ці часи народжують героїв, які з любові до свого народу і Батьківщини готові на будь-які жертви, навіть на жертву власного життя.

Глава Церкви відзначив, що спілкується з різними особами – волонтерами, духовенством, військовими, органами державної влади різного рівня, зокрема центральної влади – і відчуває, що наш український народ справді об’єднався, щоб вистояти у тій борні. «Ми так багато разом говорили про єдність – церковну, народну, навіть політичну, про єдність, як про якусь мрію – і сьогодні ця мрія стала дійсністю. Ми бачимо, як народ об’єднується для того, щоб перемогти ворога, що топче українську землю. Ми бачимо, що кожен відчуває мандат власного сумління для того, щоб вистояти і перемогти», – сказав Блаженніший Святослав.

Читайте також: «Кожен живе і працює для перемоги», – Блаженніший Святослав про відвідини священників Київської архиєпархії

Якраз у цій вітчизняній війні весь український народ став на захист своєї Батьківщини. «Коли ми кажемо "народ", то маємо на увазі всіх мешканців України, незалежно від національного, етнічного походження, церковної, релігійної приналежності, навіть незалежно від того, живете ви в Україні чи за кордоном. Ми відчуваємо, що перемога – це спільна справа. І в цьому всенародному єднанні ми відчуваємо передсмак перемоги», – переконує духовний лідер.

Блаженніший Святослав також звернув увагу на унікальну подію, яка відбувалася в понеділок на Святій Землі. 21 березня 2022 року, з ініціативи міжрелігійного і міжнародного інституту «Еліях», перед собором Російської Православної Церкви в Єрусалимі відбулося міжнародне, міжрелігійне, міжцерковне моління за мир і перемогу України в цій війні. У цій молитві взяв участь латинський Патріарх Єрусалиму П'єрбаттіста Піццабалла і представники Мелхітської та інших греко-католицьких Церков, протестантських, зокрема англіканської, спільнот, інтелектуали, провідні релігійні діячі юдейської громади, ісламські мислителі та релігійні лідери.

«Я хочу подякувати за те, що ця молитва відбулася і була підписана відповідна декларація за припинення війни в Україні. Єрусалим і Київ відчувають духовне споріднення. Київ будувався як новий Єрусалим. Нехай ця молитва, цей рух проти війни пошириться на інші центри релігійного, духовного життя в усьому світі. Молімося разом! Молімося перед соборами Російської Православної Церкви в усьому світі за мир в Україні. Ми побачимо, що Господь Бог вислухає наші молитви, і ця війна буде переможена. Нехай Господь Бог благословить усіх нас!» – сказав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next