АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Глибинне відчуття Бога характеризує українську душу»

Вівторок, 23 серпня 2016, 17:51
Ми, як патріоти, пишаємося всім тим, що може свідчити всьому світу і нам самим, що ми, українці, чогось варті, що наш національний, духовний, культурний та релігійний потенціал набагато більший, ніж ми уявляємо. Тому очевидно, що дооцінення власних сил – це дорога до того, щоб навчитися любити і пишатися своїм.

Я мав нагоду побачити те, що ми називаємо силою українського духа, що виявляється в наших людей у різних країнах – в тих людей, які є українцями у другому чи третьому поколінні, але живуть далеко від української землі. У них є щось таке, що об’єднує всіх і навіть тих, які вже не говорять українською.

Поділився думками Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав щодо того, що таке патріотизм, націоналізм і чим українцям варто пишатися у прямому ефірі нового інтерактивного проекту «Живого ТБ» «Відкрита Церква» 23 серпня.

На переконання Глави УГКЦ, глибинне відчуття Бога насамперед  характеризує українську душу. «Вражає внутрішня глибока відкритість серця українця на божественне, навіть коли людина не розуміє, до чого її серце спонукає. Шукаючи Бога, вона починає співати, творити, тобто в мистецтві прагне знайти вічну Божу любов і красу», – пояснив він.

Предстоятель Церкви навів приклад українців, які оселилися в Південній Америці: «Коли вони будували українську колонію посеред лісу, то найперше зводили церкви. Тож ми є спадкоємцями того високого шляхетного українського духа, який відкриває в нас глибинні джерела християнського патріотизму».

Департамент інформації УГКЦ 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next