АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Хрест – окраса вселенної, Хрест – слава ангелів»

Неділя, 27 вересня 2020, 17:52
У сучасних обставинах, коли людство розгублене, принижене, ми часто не вповні розуміємо, що з нами відбувається. Звідки нам взяти силу, щоб усе перенести? Звідки нам взяти силу, щоб з дня на день не впадати у відчай, а підніматися і крокувати з оптимізмом уперед?! Ця сила нам подається через воздвиження нашого Спасителя на хресному знамені, яке сьогодні урочисто підноситься у наших храмах, у наших серцях, у житті кожної віруючої людини.

Про це сказав сьогодні Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Проповідник відзначив, що цього дня Христова Церква святкує одне з найбільших свят у році – Воздвиження чесного і животворного Хреста.

«Христос розпинається, помирає, возноситься на Хрест, щоб підняти, воздвигнути людину. Тому свято Воздвиження чесного і животворного Хреста є святом великого християнського оптимізму. Немає такого упадку, з якого ми не можемо встати. Тому що ми віримо в Розп’ятого. Нема такого упадку, з якого Христос нас би не підняв у своєму русі воздвиження. Немає такого зневаженого, якому Христос не повернув би гідності», – переконує духовний лідер українців.

Свято Воздвиження показує, що силою відродження Христової Церкви є сила, яка випливає з Хреста Господнього. «В історії Христової Церкви було багато різних гонінь, знищень, переслідувань, але щоразу Церква воскресала разом зі своїм воскреслим Спасителем», – вважає Блаженніший Святослав.

Секретом відродження, живучості Христової Церкви є сила воздвиження нашого Спасителя.

«Тому ми кажемо, що єдиною владою, єдиною силою, яку має Церква, – є сила Хреста. Єдиною справжньою мудрістю, якою втішається віруючий Божий народ, – є мудрість Хреста. Єдиною справжньою надією, яка навіть мертвих веде до воскресіння, – є надія, яка випливає з Хреста Господнього, – сказав Предстоятель і додав: – Тому навіть на могилах наших покійних ставимо знак Хреста. Знак Хреста став найважливішим символом християнина, став символом християнства, яке вінчає наші храми, наші домівки, наші школи... весь простір життя людини».

«Тому ми кажемо, що Хрест – це слава Церкви. Хрест є окрасою вселенної, Хрест – це слава ангелів», – вважає Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next