АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Любов робить людину героєм»

Неділя, 29 березня 2015, 21:16
Слухаючи сьогодні науку Христа, як потрібно служити, і протиставляючи учнів Христових до царів, ми зможемо чітко зрозуміти різницю між справжнім політиком і політиканом. Справжній політик думає про добро своєї країни, а політикан – про наступні вибори.

Про це сказав сьогодні, у п’яту неділю Великого посту, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Предстоятель Церкви відзначив, що «справжній політик може прийти до влади лише для того, щоб послужити. А політикан шукає влади, щоб заробити». «Справжній громадський суспільний діяч готовий собою пожертвувати, своєю політичною кар’єрою задля порятунку своєї країни. А політикан пожертвує всіма іншими, нами, усією країною задля власної вигоди, власного блага», – вважає проповідник.

Блаженніший Святослав звернув увагу на такий феномен сьогодення, коли кожна людина хоче бути великою і славною. «Сучасна культура, – каже він, – так звана глобальна культура, часом перетворюється на ідолослужіння успіху і земній славі. Кожен змагається за те, щоб бути успішним у житті. Але справді великим є той, хто подібний до славного і великого Бога. Адже тільки Бог є великий».

Див. також: Трансляція Божественної Літургії з Патріаршого собору Воскресіння Христового

«З упевненістю можна сказати, – продовжив Блаженніший Святослав, – що великим є лише той, хто любить нас, як наш Бог-Отець, хто вміє служити так, як служить Його Син єдинородний силою і благодаттю Божої любові, яка нам подається як Дух Святий. Великим є той християнин, який так любить Бога і ближнього, що готовий за свою віру життя віддати. Великим є той громадянин своєї держави, який готовий задля її захисту пожертвувати власним життям. Любов чинить людину героєм. Великим є той батько родини, який так любить свою дружину і своїх дітей, що власне життя готовий віддати. Великою є та мама, яка так любить своїх діточок, що за них може пожертвувати собою, своєю кар’єрою, своїми амбітними планами, щоб дати їм життя. Великим є той суспільний і державний діяч, який вміє служити так, як цього навчає наш Спаситель».

Слухаючи сьогодні слова Спасителя, закликає Глава Церкви, приступімо до чаші любові, до якої Він нас запрошує. Та чаша подається кожному з нас як чаша таїнства причастя Тіла і Крові нашого Спасителя в кожній Божественній Літургії.

«І навчімося в нашого Спасителя бути великими. Великими в подвигах християнської віри. Великими синами і доньками наших славних попередників. Просімо в Господа Бога, щоб наш народ був народом великих людей, які вміють дбати про своє сьогодення і майбутнє», – побажав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next