АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Ми повинні виконати прохання Фатімської Богородиці – молитися за навернення Росії»

Понеділок, 24 квітня 2017, 12:56
Цього року, 13 травня, Вселенська Церква відзначатиме сторіччя Фатімських об’явлень. Святіший Отець Франциск цього дня прибуде до Фатіми. Відомо, що Фатімські об’явлення закликають, зокрема Україну, молитися за навернення Росії. Таким було благання Богородиці, щоб Росія не поширила свої помилки і свою біду на весь світ.

Про це 23 квітня сказав Блаженніший Святослав наприкінці Архиєрейської Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві.

Глава і Отець УГКЦ пригадав, як кілька років тому, ще перед війною, у Донецьку «народилася» ікона Фатімської Богородиці: «Тоді наші вірні в Донецьку і духовенство ще не знали, яке страждання й біду принесе ця небезпека зі Сходу для них. Але там народилася ця ікона, яка тепер подорожує різними частинами України та земної кулі». Блаженніший Святослав освятив копію Донецької ікони Фатімської Богородиці, яку підготувала парафія Покрови Пресвятої Богородиці з Вінниці. «У той час, коли кілька місяців тому весь єпископат УГКЦ у Фатімі посвятив Україну Непорочному Серцю Марії тут, у нашому соборі, ми прагнемо її освятити, аби просити Богородицю опікуватися Україною, дарувати нам мир», – сказав архиєрей.

«Усі ми повинні виконати прохання Богородиці – молитися за навернення Росії, молитися за навернення грішників, за тих, що нас убивають, жертвувати наші невигоди, наш біль і молитви за їх навернення, за перемогу над злом. Нехай ця ікона подорожує, щоб у цей рік наша Церква виконала те, що обіцяла Богородиці, подібно як ті пастушки, які ось будуть винесені на престол святих Вселенської Церкви», – закликав Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next